Tornaveu
Traca final del 36è Tradicionàrius

El festival internacional de música folk Tradicionàrius arrencava a principis de gener amb una seixantena de propostes, entre concerts i activitats paral·leles, amb 18 estrenes de projectes i discos–, i també en espais, ja que per primer cop s’estenia al centre de Barcelona amb ocasió de les festes de Santa Eulàlia. Ara, tres mesos després, la 36a edició arriba al seu final i ho fa amb una cloenda espectacular al CAT aquest divendres, 31 de març a partir de les 19.30 h. I si el festival començava amb Jordi Fàbregas DO, un homenatge en forma de concert, amb amics i companys de professió, a qui va ser el fundador i ànima del certamen, també acabarà amb un concert de luxe, protagonitzat per l’OMAC juvenil.

Colles de Cultura de Gràcia i concert

La vetllada arrencarà a les 19.30 h amb les Colles de Cultura de Gràcia. Es farà una plantada de les Colles de Cultura a plaça de la Vila de Gràcia, seguit de l’Inici lluïments a plaça Vila i després la cercavila, que arrencarà de la plaça de la Vila i discorrerà pels carrers de Mariana Pineda, Xiquets de Valls, plaça del Sol, Planeta, sant. Joaquim, travessera de Sant Antoni i plaça d’Anna Frank. Després es farà una actuació dels Castellers de la Vila de Gràcia i s’acabarà amb els Timbgrallers. La cercavila esdevé una oportunitat de veure en actiu a totes les colles de Cultura de Gràcia: els Castellers de la Vila de Gràcia, Trabucaires de Gràcia, l’Àliga de Gràcia, El Lleó de Gràcia, els Geganters de Gràcia, els Bastoners de Gràcia, la colla Malsons de La Vella, l’Atzeries de La Vella, els diables de La Vella de Gràcia, el Drac de Gràcia, els diables de la Diabòlica de Gràcia, els Escuats de la Malèfica del Coll, la Malèfica del Coll, el Gaudiamus i el Drac del Coll.

I a les 22 h, canvi d’escenari, perquè el CAT acollirà el gran concert de cloenda del 36è Tradicionàrius, amb el concert Transatlàntic. Cal comprar entrades, que costen 12 euros a taquilla i 10 euros si l’adquiriu anticipadament. L’OMAC juvenil reuneix joves intèrprets talentosos d’arreu dels Països Catalans, de tots els estils musicals que s’estrena com a formació presentant Transatlàntic. Una orquestra que aposta per l’experimentació, la qualitat i la creativitat amb la voluntat d’atraure nou públic jove cap a la música popular i tradicional. I Transatlàntic és una sessió de ballables llatins com el bolero, el txatxatxà, el mambo, el tango, l’havanera, la rumba… dirigida al públic jove en contextos comunitaris. Una combinació irresistible de música, teatre i dinamització de ball social que proposa una experiència nova. 

Més notícies
Jaume Arnella aterra al Tradicionàrius amb un concert i un llibre
Notícia: Jaume Arnella aterra al Tradicionàrius amb un concert i un llibre
Comparteix
Ferran Riera Vives ha publicat 'Jaume Arnella. Artesà de Cançons' (Edicions Sidillà)
Biel Majoral, Jaume Arnella i Vicent Torrent I Esclafit i castanyetes I Foguerons de Sant Antoni a Gràcia
Concert i ball al Tradicionàrius pels 30 anys dels Foguerons de Sant Antoni
Notícia: Concert i ball al Tradicionàrius pels 30 anys dels Foguerons de Sant Antoni
Comparteix
Divendres 27 de gener el CAT acull un taller de Ball de Bot, una coversa-concert amb Jaume Arnella, Vicent Torrent i Biel Majoral i Ball de bot amb Esclafits i castanyetes
36è Tradicionàrius, més de 60 propostes per celebrar la música d’arrel
Reportatge: 36è Tradicionàrius, més de 60 propostes per celebrar la música d’arrel
Comparteix
El festival internacional de música folk se celebrarà del 13 de gener a finals de març i per primer cop s’estendrà al centre de Barcelona. Tantxugueiras, Marala, Jaume Arnella i Quico el Celió seran alguns dels protagonistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa