Tornaveu
El Tradicionàrius arrencarà amb un viatge a l’univers musical de Fàbregas

La 36a edició del Festival Tradicionàrius començarà el 13 de gener a les 20.30h a la seu del Centre Artesà Tradicionàrius amb un concert dedicat a Jordi Fàbregas, el fundador del certamen que va morir el gener de 2021. La proposta artística es tradueix en un viatge per l’univers musical de l’artista amb una mirada intergeneracional, convertint aquest primer concert en un homenatge al seu llegat a través d’una selecció de seu extens repertori. Serà el Jordi Fàbregas DO, un concert que posarà en valor el seu paper de referent de la creació i la promoció de la música d’arrel tradicional en els darrers quaranta anys al país.

Arranjaments de joves compositors

Per al concert s’ha encarregat l’arrenjament de les peces seleccionades -un total de 12- a set joves compositors de música d’arrel: Laia Vallès, Manu Sabaté, Pau Benítez, Roger Andorrà, Marçal Ramon i Cati Plana, alhora que les cançons les interpretarà una banda amb músics de referència de la cançó tradicional i popular. A més, cada cançó comptarà amb un cantant convidat, entre els quals hi ha Patri Garcia, Arturo Gaya, Arnau Obiols, Artur Blasco i Sicus Carbonell.

Fàbregas sempre va defensar la innovació constant de la música tradicional. Una mostra d’aquesta filosofia fons és el disc L’Almanac (1981), del grup La Murga, reconegut com una pas endavant en la dignificació de la música tradicional i l’atreviment del folk català per experimentar nous camins creatius. 

Després, el festival Tradicionàrius arrencarà per oferir tres mesos de programació, i com és tradició, aquell mateix 13 de gener es farà la cercavila de la plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona amb el grup de percussió Kabum i els grallers del Col·lectiu Guirigrall.

Més notícies
El concert d'Electrogralla serà divendres 18 de març al CAT a les 20.30h
L’electrònica d’arrel aterra al Tradicionàrius
Notícia: L’electrònica d’arrel aterra al Tradicionàrius
Comparteix
Electrogralla presenta el seu primer disc, ‘Empelt’, liderat per Roger Andorrà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa