Qui som

Tornaveu, Associacionisme i Cultura va néixer el desembre del 2009 per a donar veu als col·lectius, al conjunt d’associacions socioculturals que constitueix la societat civil de l’àmbit territorial de parla catalana. Un espai de la nostra societat que massa sovint no veu reflectida la importància de les seves manifestacions en els mitjans de comunicació, que gairebé sempre les expliquen amb sordina o, directament, les ignoren.

Tornaveu és una iniciativa conjunta de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, una entitat de tercer nivell que agrupa actualment vint-i-vuit de les federacions més representatives del moviment associatiu català, i el Projecte Heptàgon, una associació dedicada a la difusió de les propostes culturals (llibres, música, conferències, exposicions, vins…) per Internet entre les entitats i les persones dels Països Catalans en la llengua que comparteixen.

Hem triat la paraula Tornaveu per a identificar el projecte. Hem tret del diccionari la definició de «dispositiu que, reflectint la veu de qui parla, permet de sentir-lo millor, de més lluny». Internet encara no era la realitat actual quan es va escriure aquesta definició. No pretenem res més que ser la veu de l’associacionisme.