Tornaveu
Jaume Arnella aterra al Tradicionàrius amb un concert i un llibre

Doble Jaume Arnella per celebrar els seus 80 anys. El Centre Artesà Tradicionàrius aposta fort per aquest artesà de la canço i ha programat un concert per aquest dijous, 23 de març a les 20.30h. Concert 40 i 40 besa el cul de la geganta és un concert antològic en el marc del Festival Tradicionàrius, envoltat de bons amics per repassar una trajectòria que va arrencar amb el seminal Grup de Folk i que ha anat passant per incomptables aventures: Cobla Cotó Fluix, Orquestrina Galana, duos amb Rafel Sala i Ferran Martínez… Arnella és un dels referents ineludibles del folk a casa nostra, tot un model intergeneracional amb el seu esperit rebel i engrescador, i ara el CAT celebra el seu aniversari de la millor manera, amb una vetallada musical que comptarà amb la veu i la guitarra d’Arnella, l’acordió cromàtic de Ferran Martínez, el clarinet de Toni Oró i el violoncel i mandolina de Rafel Sala.

Presentació del llibre Jaume Arnella. Artesà de cançons

Una estona abans del concert, a les 19h al bar del CAT, una proposta per escalfar motors amb la presentació del llibre Jaume Arnella. Artesà de cançons (edicions Sidillà) escrit per Ferran Riera Vives.

Coberta del llibre de Ferran Riera

El llibre no és només un viatger per la vida i l’obra d’un músic estimat de tothom, sinó l’evolució de tot un moviment cultural que, a mitjans dels anys seixanta, es va proposar de recuperar, reivindicar i de reviure la cultura popular i la música tradicional. El periodista Ferran Riera Vives ha entrevistat la veu solista d’aquest grup, en Jaume Arnella, i tot un conjunt de veus corals que complementen, i de vegades fins i tot contradiuen, el seu discurs. “Es construeix un relat sobre una època decisiva que va marcar la revifalla i la posada al dia de la música tradicional i de la cultura popular a Catalunya en plena dictadura franquista i al llarg de l’anomenada i, encara no conclosa, transició democràtica. La biografia imprescindible d’un home i del seu temps”, diu l’autor en la descripció de llibre.

Aquí teniu un tast del llibre

Podeu adquirir el llibre fent clic aquí





Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa