Tornaveu
Exposició “Walata: la ciutat de les caravanes”

L’exposició “Walata: la ciutat de les caravanes” vol donar a conèixer la riquesa i la complexitat de les tradicions culturals d’aquesta petita ciutat, situada a l’extrem sud-oriental de Mauritània, al bell mig del vast desert del Sàhara. Enclavada en una de les rutes caravaneres més importants que antigament travessaven el desert i amb una tradició arquitectònica única en el seu gènere, Walata constituïa fins fa poc un veritable centre de producció literària, un oasi d’erudició en el qual han recalat savis i alumnes de bona part de Dhar al-Islam, del món musulmà.

Al mateix temps, l’exposició ens brinda l’ocasió d’aproximar els espectadors a la realitat contemporània d’un dels països més singulars i desconeguts de l’Àfrica occidental: Mauritània.

Des de l’any 2001, i en cooperació amb la Fondation pour la Sauvegarde des Villes Anciennes de la Mauritanie i amb el Ministeri de Cultura de Mauritània, i a l’empara de la UNESCO, la Fundació Món-3 participa en la tasca de conservació i divulgació del patrimoni històric i cultural de la ciutat de Walata.

Fins el dia 21 de desembre l’exposició es podrà visitar a l’Aula Valverde de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. Per a més informació sobre l’exposició podeu consultar aquest enllaç, i per a més informació sobre el poble de Walata, aquest altre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa