Tornaveu
Un ‘Trencadís’ de música tradicional i poesia contemporània, al Palau de la Música

Trencadís s’inspira en l’arxiu de l’Artur Blasco, que es va dedicar a anar per diversos pobles dels Pirineus, escoltant i gravant com cantaven els avis i àvies. El compositor i director Dani López va triar alguns d’aquells temes i els va posar a dialogar amb el versos d’autors com Juana Dolores Romero, Anna Gual, Enric Casasses, Josep Pedrals o Clara Fiol, entre d’altres.

La cantant menorquina Anna Ferrer, avesada en unir tradició i creació, ja sigui al costat de Paula Grande amb Vega o en la seva trajectòria en solitari, és l’encarregada de posar-hi veu. L’altre pilar de la proposta és la diversitat instrumental de l’orquestra, formada per una trentena de músics i on conviuen instruments tradicionals –la dolçaina, el flabiol o la gralla– amb violins, violes i contrabaixos i secció de vents metall, acordions, guitarra, percussions i sintetitzadors.

L’OMAC

Trencadís és el primer treball de l’OMAC, una formació instrumental integrada per joves intèrprets d’arreu dels Països Catalans i provinents de diversos gèneres musicals com el tradicional, el jazz o la clàssica. Innovant des de la tradició, el seu objectiu és servir de plataforma als compositors emergents i d’altaveu per a la cultura popular.

El disc, del qual només s’havien publicat dos avançaments, ‘Tractat de Geometria’ i ‘Clariana’, sortirà al mercat el 25 de març de 2022 en forma de llibre-CD de 48 pàgines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa