Tornaveu
L’Obra del Cançoner Popular, a la Casa dels Entremesos

Divendres passat va celebrar-se l’acte de cloenda de l’Any del Cançoner Popular al Teatre Bartrina de Reus, però continuen organitzant-se activitats per difondre aquest projecte únic a Europa. Per afegir-se a la commemoració, l’Esbart Català de Dansaires ha organitzat una doble activitat, dijous 4 de maig a la sala d’actes Casa dels Entremesos de Barcelona (plaça de les Beates, 2).

Esther Navarro és una etnomusicòloga especialitzada en documentació i gestió del patrimoni musical, que ha treballat en el tractament arxivístic de músiques provinents de la tradició oral.  A partir de les 7 de la tarda, explicarà a la Casa dels Entremesos com va concebre la redacció dels textos i la tria de les fotografies de l’exposició ‘Cent anys de l’Obra del Cançoner Popular’, que es podrà visitar a la Casa de la Festa barcelonina fins al 4 de juny.

A continuació (20.00 h), els musicòlegs Òscar Crespo, Júlia Galobart i Joaquim Cubero explicaran la importància de les fotografies en la confecció de l’Obra del Cançoner Popular. A diferència de les cançons, catalogades segons un model únic, hi ha una gran disparitat en l’ús de les imatges per part dels recopiladors. Abunden en les missions de Palmira Jaquetti, Baltasar Samper o Joan Tomàs, i, en canvi, són inexistents en les memòries de Josep Barberà, Pere Bohigas, Joan Sala i Salaric, Joan Just o Josep Roma.

Últims dies per visitar l’exposició ‘Registrar, mirar, recórrer’

L’exposició ‘Registrar, mirar, recórrer’, comissariada per Paula Artés i Jordi Alomar, es pot visitar fins al 25 de maig al Museu de la Música. Es tracta d’un testimoni de la vida de les classes populars catalanes a les dècades dels anys vint i trenta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Clotilde Parellada i Rosell a maig 06, 2023 | 03:39
    Clotilde Parellada i Rosell maig 06, 2023 | 03:39
    Gràcies , trobo a faltar una foto que ho il·lustri. Gràcies igualment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa