Tornaveu
El rap d’arrel i els sons tradicionals aterren al Tradicionàrius

La 36a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius ha arrencat aquests dies i s’allargarà fins al 31 de març de 2023. Acollirà més de 50 propostes al voltant de la música folk i d’arrel tradicional des de tots els seus prismes. Es tracta d’una aposta clara aposta per donar visibilitat i ser l’aparador d’espectacles i concerts de l’essència de la música tradicional, però també d’aquells que beuen de la tradició i experimenten per crear nous formats i dur al límit la música d’arrel. El festival va començar a la seu del Centre Artesà Tradicionàrius amb un concert dedicat a Jordi Fàbregas, el fundador del certamen que va morir el gener de 2021

Gran Conjunt de Música Tradicionàrius de l’ESMUC amb Eduard Iniesta

Rap d’arrel de Tesa & Jonatan Penalba

Un dels primers concerts del Tradicionàrius serà aquest divendres, 20 de gener a les 20.30h, quan es podrà gaudir del rap d’arrel de Tesa & Jonatan Penalba. El duet format per la rapera de la Ribera Baixa i el cantant d’Alcudia revitalitza la música tradicional valenciana mitjançant el rap. Amb l’espectacle Rap d’arrel, els dos artistes, amb dues trajectòries i estils ben diferents, pretenen que la música tradicional arribi a nous públics, així com també modernitzar el el discurs del folklore. A més de donar a conèixer el rap entre el públic tradicional introduint-li noves sonoritats d’arrel. Per donar aquests nous colors a les sonoritats del rap i l’arrel, s’obre l’escenari Tesa i Jonatan Penalba s’acompanyen d’un punxadiscos, d’instruments de vent i de guitarra elèctrica. Podeu comprar entrades fent clic aquí.

Nou espectacle de l’ESMUC: Orígens

La segona proposta per aquests dies la porta d’ESMUC l’endemà dissabte 21 de gener. L’Escola Superior de Música de Catalunya vol mostrar la riquesa i la diversitat de les diferents especialitats que s’estudien al centre a través del cicle de Grans Conjunts. Al Festival Tradicionàrius, gaudirem dels sons tradicionals del Conjunt de Música d’Arrel, que enguany estarà sota la direcció d’Eduard Iniesta i que proposa l’espectacle Orígens. Podeu comprar les entrades fent clic aquí.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa