Tornaveu
Descobrir Joan Amades, descobrir la memòria d’un poble

Del 3 al 30 de setembre es podrà visitar al barceloní Casal de barri Folch i Torres (C. Reina Amàlia, 31) l’exposició Joan Amades, la memòria d’un poble que pretén apropar la persona i l’obra del folklorista.

Amb motiu dels actes commemoratius del 125è aniversari del naixement de Joan Amades, el casal de barri Folch i Torres recupera aquesta exposició itinerant que té l’objectiu de divulgar la vida i obra del folklorista català. El folklorista, nascut el 1890 i mort el 1959, va dedicar grans esforços a recollir l’oralitat popular i la tradició festiva catalana, donant-hi testimoni a través d’una gran producció de llibres, amb el cim dels cinc volums del Costumari Català (1950 – 1956).

És per això que conèixer Joan Amades és entendre també les particularitats de les costums i tradicions populars del nostre país. L’exposició recull les notes autobiogràfiques d’Amades amb una selecció de fotografies, il·lustracions i un breu discurs narratiu que ajuda al visitant a fer-se una idea de la figura d’Amades. La inauguració de l’exposició, el dijous 3 de setembre a les 19h, compta amb la xerrada Joan Amades, crits, cançons i rondalles que ens diuen com som i com voldríem ser, a càrrec d’Amadeu Carbó, president de l’Associació Cultural Joan Amades.

Joan Amades, la memòria d’un poble, que fins al 30 de setembre fa estada al Casal del barri Folch i Torres, està organitzada per l’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana (AIPCC), amb la col·laboració de l’Associació Cultural Joan Amades, el Museu d’Etnologia i el casal de barri Folch i Torres, dins el programa Cases de la Festa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa