Tornaveu
Igualada exhibeix el seu múscul cultural amb una gran Festa Major

Igualada va ser proclamada Capital de la Cultura Catalana 2022, i fins ara ha estat fent activitats que, en total, han aplegat unes 315.000 persones. Una capitalitat que ha servit perquè la capital de l’Anoia hagi constatat el gran múscul cultural que tenen les seves entitats culturals. I la Festa Major de Sant Bartomeu d’Igualada, amb un centenar llarg d’activitats, és una nova oportunitat per exhibir aquest múscul i posar-lo a disposició del gaudi dels igualadins i igualadines, així com els visitants que entre el 21 i el 28 d’agost s’atansin a la ciutat per gaudir de la festa grossa als carrers, amb música, tradició, exposicions, concerts, teatre, visites guiades, actes tradicionals i també activitats per als més joves.

Pots consultar tot el programa fent clic aquí

Música per a tots els gustos

Una de les efemèrides que serà protagonista de la festa és la commemoració dels 160 anys de l’Ateneu Igualadí, amb dues exposicions i les visites guiades tant a l’edifici de l’Ateneu i com a l’exposició del Museu de la Pell que repassa la història de l’entitat i que es faran de dimarts a dissabte. A més, l’entitat serà la portadora del Penó de la Ciutat durant els actes del seguici del Sant. La conferència institucional d’enguany anirà a càrrec de la restauradora pictòrica igualadina Sara Berzosa i es realitzarà a l’auditori del Museu.  

Un dels canvis de la Festa Major d’aquest any és el pregó, que es durà a terme el dilluns, el primer dia de la festa. Aquest any anirà a càrrec de l’humorista i comunicador, Peyu, i es farà des del balcó de l’Ajuntament. Seguidament, la companyia de circ Capicua actuarà a la plaça de l’Ajuntament amb l’espectacle NüShu.  

Pel que fa als concerts, hi haurà una gran varietat d’estils Actuarà l’orquestra Meravella en el concert i ball de la Revetlla de les places. El Parc Central acollirà enguany el festival Rock City el divendres amb actuacions notables com els anoiencs Crisix, que han triomfat mundialment, entre altres grups. El RRRREC Festival se celebra enguany a la plaça de Cal Font, amb diversos DJs igualadins el diumenge. Enguany els tributs musicals seran al grup Mecano i Depeche Mode a la plaça de Cal Font el dissabte a la nit.

També destaca el  concert del grup Diversiones, un dels grups més populars en l’àmbit nacional, que l’any passat no van poder actuar a causa de la pluja. Els més joves tenen el seu espai amb els concerts de Portobello, Waykiki, el grup de noies Coco, al Parc Central. Per als més grans, el divendres a Cal Font, destaca l’actuació del mític grup de pop-rock dels anys seixanta Els Mustang.  

Presentació del programa de la Festa Major d’Igualada 2023

Les activitats més tradicionals de la Festa Major donaran protagonisme a la Processó del Sant el dia 24 i la Cercavila Tradicional el dissabte, que comptarà amb la presentació d’una nova figura que participarà en els seguicis del Sant, el Drac Antic d’Igualada, de la FESTHI. El correfoc del divendres comptarà amb la participació de totes les colles de foc de la ciutat. L’exhibició castellera comptarà amb els Moixiganguers d’Igualada i les colles convidades Colla Joves Xiquets de Valls i Xiquets de Reus.  

Activitats en família

Pel que fa a les activitats infantils i familiars, destaca l’estrena a Igualada del nou espectacle de la companyia FarresBrother, HoHiHu, una història de la humanitat que fa reflexionar sobre la destrucció i les guerres. També destaca l’espectacle Asteroid, teatre gestual, clown i humor. El punt final de la festa el posarà el Piromusical “Igualada de llum i flama”, que enguany anirà a càrrec de l’empresa Estalella. 

Més notícies
La gran festa del bestiari català se celebrarà també pels carrers

Igualada acollirà el 19 de novembre la festa del bestiari català

Notícia: Igualada acollirà el 19 de novembre la festa del bestiari català
Comparteix
Cercaviles i lliurament dels Premis BEST per celebrar el Festivitas Bestiarum
Igualada estrena la capitalitat cultural catalana amb 250 activitats en el primer quadrimestre

Igualada estrena la capitalitat cultural catalana amb 250 activitats en el primer quadrimestre

Notícia: Igualada estrena la capitalitat cultural catalana amb 250 activitats en el primer quadrimestre
Comparteix
Jordi Savall dirigirà el ‘Llibre Vermell de Montserrat’ en l'acte inaugural el 5 de febrer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa