Tornaveu
Igualada acollirà el 19 de novembre la festa del bestiari català

L’activitat principal tornarà a ser la gala de lliurament dels Premis BEST (a 19 hores), uns guardons que reconeixen les iniciatives impulsades per les colles federades a l’Agrupació, així com a personalitats, entitats i empreses vinculades a aquest àmbit. Per primer cop, enguany el jurat encarregat d’escollir les candidatures premiades estarà conformat només per dones, per tal de reivindicar la necessitat de seguir treballant per la igualtat en l’àmbit del bestiari i la cultura popular.

La gala comptarà, també per primera vegada, per una parella presentadora: Marta Catena Tarruella, periodista del portal digital xarxanet.org, i Pere-Juventí Balcells i Recha, també periodista i gestor cultural, i autor del llibre Gegants Sitgetans. Durant l’acte es nomenarà l’Ambaixador del bestiari festiu 2023, que prendrà el relleu de Jordi Cubillos, i que serà encarregat de representar l’agrupació a diverses trobades per tot el territori.

L’entrada a l’acte és lliure i gratuïta, però per assistir-hi cal reservar entrada en aquest enllaç. També es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Agrupació del Bestiari.

La festa al carrer

El Festivitas Bestiarum vol donar visibilitat, posar en valor i compartir amb la ciutadania tot aquest patrimoni cultural, per això la festa també sortirà als carrers d’Igualada.

A les 10 del matí hi haurà una plantada de bèsties a la plaça de Cal Font, al migdia una cercavila bestial sense foc i a la tarda una cercavila amb pirotècnia, que passarà pels carrers del municipi fins a arribar a l’Escorxador, on plantaran les figures. I en acabar la gala dels premis, davant de l’edifici, es farà una encesa de lluïment. En total hi participaran onze bèsties, tant locals com convidades, entre elles, la Víbria Jove d’Igualada, el Drac d’Igualada, el Drac Mal Llamp, el Cabrot Petit del Vendrell, Drac Asparrac de Tragó de Segre i la Carpafera de Martorell, acompanyades del Drac de l’Agrupació. A més, a partir d’aquest dilluns, la majoria de les bèsties ja es poden visitar a l’Escorxador del municipi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa