Tornaveu
El cor de Barcelona, a punt per a la seva festa major

Omplen el barri barceloní del Pi de gegants, música popular, cercaviles, festivals… Un conjunt d’activitats que entitats i veïns posen en marxa per farcir els voltants de la basílica de Santa Maria del Pi de festa, disbauxa i, sobretot, cultura popular. Són les festes de Sant Josep Oriol, conegudes popularment com la Festa Major del Pi i són són una de les cites més importants del calendari a la ciutat. Enguany tindran lloc entre el 18 i el 26 de març en diversos carrers i places del barri del Pi. Tot plegat, amb un cartell que ha estat escollit entre una dotzena de propostes i que és obra de Germán García-Salmones, que ofereix una composició innovadora amb els gegants del Pi, el Lleó i la Mulassa de Barcelona. De fet, ja es poden visitar a la Casa dels Entremesos l’exposició de tots els cartells presentats al concurs.

Una festa emblemàtica al cor de Barcelona

El tret de sortida de les Festes de Sant Josep Oriol serà, de fet, un dia abans de l’oficial, el 17 de març, amb la presentació del conte Els Gegants del Pi. L’origen de la cançó, a La Casa dels Entremesos. Dissabte 18 serà el toc d’inici i el pregó del es festes, la remembrança del Miracle de les Monedes, la representació de ‘L’anunci del Baladrer i el ball dels quatre Gegants originals del Pi a la plaça del Pi. Després, cercavila, diada castellera i teatralització de la Solemne Processó per anar a buscar legat vingut de Roma. Finalment, al vespre serà el torn de l’inici del retaule de Sant Josep Oriol ‘El Doctor Pa i Aigua’ dins la basílica de Santa Maria del Pi.

Diumenge el dia arrencarà amb una plantada de bestiari a la plaça de Sant Felip Neri, una cercavila de benvinguda amb inici a la plaça de Sant Felip Neri i la ballada dins la basílica de Santa Maria del Pi. I després d’una pausa de tres dies, el 23 de març hi haurà repic de campanes i ofici de Sant Josep Oriol a la basílica de Santa Maria del Pi amb el ball dels Gegants originals del Pi i els goigs.

Divendres hi haurà cercavila infantil, contacontes i la sortida de la Mulassa de Barcelona acompanyada de xaranga. A la nit, el ball final a la plaça. L’endemà, un munt d’activitats més, com la passejada dels Oriols, l’ofrena floral, actuació infantil de l’Esbart Català de Dansaires i xocolatada a la tarda. Després, serà el moment dels Atracaments d’en Perot lo Lladre, a la plaça de Sant Josep Oriol. Després, mostra de balls de gegants de Navarra i finalment el ball de festa major a les 22.30h.

La traca final, el dia 26

Les celebracions acabaran el dia 26 amb els actes més potents: les matinades de grallers i la diada dels Falcons de Barcelona, trobada de gegants, capgrossos, bestiari i balls a la plaça de Sant Josep Oriol, amb el Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, en Perot lo Lladre, els Gegants infantils del Pi, els quatre Gegants del Pi i els convidats. Després, la cercavila de festa major amb colles de capgrossos i balls tradicionals, el bestiari i els gegants habituals.

Més notícies
La cultura popular tornarà a ser la gran protagonista
Les Festes de Sant Josep Oriol recuperen tots els actes al carrer
Notícia: Les Festes de Sant Josep Oriol recuperen tots els actes al carrer
Comparteix
Del 19 al 27 de març la cultura popular tornarà a omplir el barri del Pi de Barcelona
Festa Major del barri del Pi, en honor a Sant Josep Oriol
La festa major del barri del Pi de Barcelona, sobre paper
Notícia: La festa major del barri del Pi de Barcelona, sobre paper
Comparteix
L’1 d’octubre es presenta el llibre ‘Les Festes de Sant Josep Oriol. 25 anys fent barri i fent cultura popular’
El barri del Pi celebra les Festes de Sant Josep Oriol
El barri del Pi celebra les Festes de Sant Josep Oriol
Notícia: El barri del Pi celebra les Festes de Sant Josep Oriol
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa