Tornaveu
La Cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni entoma els dos segles de vida

La cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni és un dels actes més populars amb més tradició i potència a Barcelona. Se’n fan des de 1826 i la cavalcada està formada per nombrosos carruatges amb cavalls, ases i rucs, que recorren diversos carrers del barri de Sant Antoni i del centre de la ciutat. Enguany la desfilada serà dissabte 21 de gener i començarà a les 11 h des del carrer Tamarit amb l’avinguda del Paral·lel. Abans, a les 10.30 h, davant de lEscola Pia, es llegirà el pregó dels Tres Tombs, a càrrec de Montserrat Argelich i Solé, presidenta de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada. Tot seguit, es durà a terme la benedicció dels animals davant de l’Escola Pia de Sant Antoni.

Pas del temps, tradició i modernitat

Des de la primera cavalcada barcelonina dels Tres Tombs el 1826 la tradició ha evolucionat d’acord els ritmes, costums i hàbits de la societat contemporània a cada celebració, i engany comença la preparació del Bicentenari, que serà el 2025. La presentació serà el pròxim 19 de gener a les 20 h a la Casa dels Entremesos de Barcelona. El tret de sortida serà amb la xerrada Tres Tombs, 200 anys de festa. El pas del temps, tradició i modernitat.

Es parlarà de l’origen i l’evolució de la festa durant els segles XIX i XX, de la profunda modernització a inicis del XXI amb la creació de la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona, de la festa rural i la festa urbana i moderna, de l’assumpció i defensa del benestar animal  en les passades actuals i dels reptes i els projectes de futur, com ara els actes del Bicentenari de la Cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona durant l’any 2025.

La xerrada anirà a càrrec de Tony Guasch, president de la Germandat de Sant Antoni de Barcelona, Vicenç Gasca, vicepresident de la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona i membre del SAC (Sant Antoni Comerç), Andreu Bernadàs, president de la Federació Catalana dels Tres Tombs i membre de l’Arca de Noé, i Xavier Cordomí, president de l’Associació de Festes de la Plaça Nova i membre de l’Arca de Noé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa