Tornaveu
Igualada commemora el 200 aniversari de l’Antic Gremi de Traginers, i els 25 anys de la Federació Catalana dels Tres Tombs
No és gaire habitual que en un acte es reflecteixi tan clarament els canvis en l’organització social d’una festa. Així quedarà palès en la celebració del bicentenari de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada i del primer quart de segle de la Federació Catalana dels Tres Tombs (FCTT). Dues entitats que simbolitzen els orígens de la festa i la importància que té actualment l’associacionisme en la seva salvaguarda.

Per recordar les dues efemèrides, dissabte 9 d’abril es col·locarà una placa commemorativa a la plaça dels Traginers d’Igualada (12.30 h). L’acte comptarà amb les intervencions de la presidenta de l’Antic Gremi de Traginers Montserrat Argelich i d’Andreu Bernadàs, el seu homòleg a la FCTT. En representació de l’Ajuntament d’Igualada, també hi assistirà l’alcalde Marc Castells i el regidor de Cultura Pere Camps.

Prèviament, s’han concertat tres visites al Museu del Traginer – Col·lecció Antoni Ros (11.00 h, 11.30 h i 12. 00 h), que custodia unes 2.700 relacionades vinculades al món eqüestre: brides, selles, guarniments, i una quarantena de vehicles antics emprats per diferents estrats socials.

Dos-cents, llibre d’Oriol Solà Prat

Coincidint amb el 175è aniversari, Josep Riba i Gabarró va presentar Historial de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada: 1822-1997. L’escriptor Oriol Solà Prat ha donat continuïtat a aquesta recerca amb la publicació de Dos-cents, un llibre que incideix en els darrers vint-i-cinc anys de l’entitat. Alguns temes que aborda l’obra són la concessió de la creu de Sant Jordi, l’anàlisi microscòpica de les pintures de la bandera fundacional la incidència que ha tingut la COVID-19 i la redacció de protocols de benestar animal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa