Tornaveu
L’Aliança del Poblenou i l’Ateneu Colón, VIII Beca Terra d’Ateneus

“L’Aliança del Poblenou i l’Ateneu Colón, la coordinació i les diferències de dues entitats populars”, de la periodista barcelonina Maria Favà, ha estat guardonada amb la VIII Beca de Recerca Històrica Terra d’Ateneus. El guardó, concedit per l’Institut Ramon Muntaner i la Federació d’Ateneus de Catalunya, posa en valor el fet que es tracta d’un “aprofundiment en l’estudi de l’àmbit de Barcelona que es focalitza en dues entitats de referència del Poblenou amb importants fons documentals que permetran una visió de context, però també una mirada més concreta de l’àmbit cultural i social per la comparativa entre les dues entitats”, ha explicat el jurat, integrat per Josep Santesmases, vicepresident segon de l’IRMU; Pilar Firmas, membre de la junta de la FAC; Alfons Tiñena, Àrea d’Estratègia Corporativa i Subvencions de la FAC i Victòria Almuni, vocal del patronat de l’IRMU.

Presentació el 16 de març a la Torre de les Aigües del Besòs

El proper 16 de març a les 19h es farà la presentació a la Torre de les Aigües del Besòs, amb la presència de l’autora i també de Jordi Fossas, president de l’Arxiu Històric del Poblenou, Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, i Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i presidenta de l’IRMU.

Aquest ajut, dotat amb 3.000 euros i la publicació del treball per l’Editorial Afers, es va crear l’any 2014 per incentivar l’elaboració de projectes centrats en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en algun indret de l’àmbit català i des del punt de vista històric. La convocatòria s’obre anualment a totes les persones investigadores dels centres d’estudis locals i comarcals. I des de 2015, Editorial Afers ha publicat sis volums de la col·lecció Terra d’Ateneus. Són els estudis de David Cao sobre el fenomen ateneístic a Vic, Jordi Albadalejo a Badalona, Guillem Puig a La Selva del Camp, Maria Victòria Almuni i Eva Garcia a La Sénia, Jordi Bohigas a Bèlgica, i Montse Baiges i Gerard Pamplona a les Terres de Ponent.

Més notícies
L'investigador Alejandro Ros, davant de l'edifici del Foment
Un estudi sobre l’associacionisme a Sant Joan Despí, premi Terra d’Ateneus
Notícia: Un estudi sobre l’associacionisme a Sant Joan Despí, premi Terra d’Ateneus
Comparteix
Alejandro Ros analitza la història i el paper del Centre Regionalista i el Foment Cultural i Artístic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa