Notícia

La història de la Sènia a través de la seva vida associativa

Dissabte 28 es presenta l’obra guanyadora de la IV Beca Terra d’Ateneus

Reflexió

El Club Moderno i Centre Obrer són dues entitats associatives emblemàtiques de la Sènia. A través de la seva història es pot resseguir la història de la Sènia al llarg del segle XX. És el que ens proposa el llibre Converses després de la partida. Consciència i sociabilitat a La Sénia del segle XX: Estudi del Centre Obrer i el Club Moderno. El treball, publicat per editorial Afers, és resultat del projecte guanyador de la quarta edició de la Beca de Recerca Històrica ‘Terra d'Ateneus’, convocada per l’Institut Ramon Muntaner i la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Les autores de l’obra són les historiadores Maria Victòria Almuni i Eva Garcia Lleixà. Elles han posat l’èmfasi en els processos ideològics derivats de les circumstàncies econòmiques, socials i polítiques de la comunitat. I també han observat els mecanismes de relació que s’estableix entre les entitats i els seus socis i l’adaptació a les circumstàncies de cada moment. Les autores han utilitzat fonts escrites, iconogràfiques i orals per recrear el mosaic d’esdeveniments, pensaments i actituds que han construït una part important de la memòria històrica de la Sénia contemporània.

L’obra es presentarà aquest dissabte 28 a les 19 hores a l’Auditori del Centre Obert de la localitat del Montsià. L’acte comptarà amb la presència de les autores del llibre, i també hi participaran José Ramon Bellaubí, alcalde de la Sénia; Vicent Olmos, director editorial de l’editorial Afers; Pep Morella, president de la Federació d'Ateneus de Catalunya, i Àngels Blasco, directora general de Cultural Popular i Associacionisme Cultural i presidenta de l'Institut Ramon Muntaner.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article