Tornaveu
XXVII Correfoc de les Terres de l’Ebre (Tortosa)

La data del correfoc ha estat divendres dia 10 de setembre a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa. Aquesta data ha estat escollida per a complir dos requisits: que el correfoc es faci un dia diferent del del castell de focs d’artifici de fi de festes i que tingui alguna relació amb la Diada de Catalunya, ja que es va pretendre que el correfoc finalitzés el dia 11.

Els principals objectius han estat:
• Aconseguir un tarannà diferent de l’habitual i que tot el públic i les colles participants gaudeixin de l’espectacle amb tota la plenitud, tal com ha de ser en un correfoc d’aquestes dimensions.
• Captar tots els tipus d’espectadors. Per això, el recorregut s’ha planificat en dos trams: un tram per tal que qui només el vulgui veure en tingui la possibilitat i un altre tram, on els carrers són més estrets, per als espectadors que vulguin viure el foc de primera mà.
• Fer de la plaça de l’Ajuntament el punt neuràlgic del foc, ja que a l’inici i sobretot al final són els punts forts del correfoc. També es donà importància a la plaça Barcelona (plantada i lluïment del bestiari) i les places d’Alfons XII i d’Emili Sanz (llocs d’enceses dels dimonis).
• La màxima coordinació entre Lo Golafre i les persones organitzadores d’edicions anteriors, membres del servei d’ordre de la FDDC i altres que hi participaren amb aquesta finalitat.
A l’acte hi van participar disset colles de diferents poblacions de les Terres de l’Ebre, amb un total de 349 diables, 210 instruments de percussió i 49 bèsties.
Més informació: www. diables.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa