Tornaveu
XXII acte de Lliurament dels Premis Ateneus

La taula presidencial va estar integrada pel director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) ,Lluís Puig, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, i el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals.

Enguany, els Premis Ateneus van celebrar la seva 22a edició d’aquesta convocatòria referent dins de l’associacionisme cultural català. A l’acte hi van assistir més de 250 persones entre autoritats polítiques, personalitats del món cultural català, entitats i associacions culturals i els nostres federats. Es va fer lliurament dels premis a les sis categories corresponents i per quart any consecutiu al concurs ‘Jove proposa! Fes teu l’Ateneu!‘, convocat per la Federació amb l’objectiu de fomentar la participació de joves entre 16 i 30 anys als centres culturals, casals i ateneus federats.

En les sis categories dels Premis Ateneus 2011, el primer premi consistí en el guardó i 1.300 euros. El segon rep un diploma i 600 euros i el tercer premi es reconegué amb un diploma. Segons les categories els premiats d’aquest any 2011 han estat:

Premi als mitjans de comunicació d’associacions culturals de Catalunya que afavoreixin i difonguin l’activitat associativa

1r Premi. Revista L’empremta del Centre, presentada pel Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona.

2n Premi. Accions comunicatives de l’Aliança Temporada 2010, presentada per l’Ateneu l’Aliança de Lliça d’Amunt.

3r. Premi. Web de l’Associació Cultural Plataforma Odèon (ACPO), presentada per l’Associació Cultural Plataforma Odèon de Canet de Mar.

Premi a la Creativitat en arts escèniques

1r Premi Delicadeses, Art de Tros, presentada per l’Ateneu Popular Garriguenc de Les Borges Blanques

2n Premi. “Automàtics” de Javier Daulte. Una obra per adults, feta per adolescents, presentada pel Centre Moral i Cultural de Poblenou de Barcelona.

3r Premi. Representació teatral de l’obra “Dona i cadira”, presentada per l’Associació Cultural i Recreativa de Fals.

Premi a la creativitat en música

1r Premi, Vespres de Jazz, presentada pels Lluïsos d’Horta de Barcelona.

2n Premi. Aquarela do Brasil, presentada pel Cor Vivace del Cercle de Gràcia de Barcelona

3r Premi. 45è aniversari de la coral infantil el Virolet, presentada pels Lluïsos de Gràcia de Barcelona

Premi a la creativitat en cultura popular i tradicional

1r Premi. Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics, presentada per Adifolk de Barcelona.

2n Premi. Els pastorets musicals, presentada pel Centre Moral d’Arenys de Munt.

3r Premi. Orfefoc, presentada per l’Orfeó Martinenc de Barcelona.

Premi a la innovació

Els guardonats són:

1r Premi. Renovem el teló, presentada pel Círcol Catòlic de Badalona.

2n Premi. Espectacle dels 25 Anys del Grup de Diables BAT, presentada pel Grup de Diables BAT de Tàrrega

3r Premi. Diss@ccions: Aprendre, coneixe’ns, fer teatre, presentada pel Centre Moral i Cultural del Poblenou de Barcelona.

Premi a l’activitat sociocultural

Els guardonats són:

1r Premi. Festa remença, presentada per l’Ateneu de la Vall de Llémena de Cartellà-Sant Gregori.

2n Premi. Diada Castellera d’Estiu, presentada per la Colla Castellera Jove de Barcelona.

3r Premi. Voces y música, presentada per la Federación de Asociaciones Américanas en Catalunya FASAMCAT de Barcelona.

En el concurs “Jove proposa! Fes teu l’Ateneu!”, el primer premi consisteix en el guardó i 2.000 euros, el segon en un diploma i 1.000 euros i el tercer en un diploma.

Premi Jove Proposa ! Fes teu l’Ateneu

Els guardonats són:

1r Premi. El Centre Catòlic de l’Hospitalet, pel projecte Temporada teatral de “La Patilla” del grup de joves Laboratori Teatral Patates amb Suc.

2n Premi. La Joventut Catòlica de Molins de Rei – La Peni, pel projecte Baketombins.

3r Premi. Els Lluïsos de Gràcia de Barcelona, pel projecte Desconnecta

El jurat dels Premis Ateneus 2011 estigué format per persones externes a la Federació, amb una reconeguda trajectòria en els àmbits associatiu i cultural. Aquest any l’han integrat: Eva Piquer, periodista cultural i escriptora, Anna Pruneda, ex membre de la Junta del Círcol Catòlic de Badalona i de la FAC, i l’Edgard Mauri, professional de la màgia amb el nom de Mag Edgard.

Els Premis Ateneus

Els Premis Ateneus es celebren des de fa 22 anys de forma ininterrompuda i s’han convertit en un referent dins de l’associacionisme cultural català. Aquest concurs premia activitats originals, innovadores i de qualitat que s’han dut a terme per promocionar la cultura i les tradicions catalanes. Consta de sis categories i un premi per a nous projectes que s’anomena Jove proposa! Fes teu l’Ateneu!, aquest concurs va dirigit exclusivament a grups de joves que presentin iniciatives per fer als centres culturals, casals i ateneus federats.

La Federació

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) aplega 150 associacions culturals repartides per tot el territori català que, al seu torn, agrupen més de 90.000 persones associades en total. La FAC treballa des del 1983 per fomentar la proposta cultural i associativa de societats culturals, casals, centres, agrupacions culturals i ateneus, un teixit associatiu estès pel territori amb un model propi, que realitza una tasca molt important de dinamització comunitària i de clara vocació pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa