Amb aquest títol tant expressiu Josep Maria Canyelles comparteix en el seu blog una breu reflexió sobre com es pot tractar una mateixa informació objectiva en funció del qui l’escriu.
Arran del proper reconeixement que Europa atorgarà al croat com a llengua oficial, l’autor planteja la discriminació greu que pateix el català: «Hi ha uns ciutadans que, pel fet de néixer catalans, som d’entrada ciutadans de segona. I en el context europeu es fa evident quan una llengua de 7 milions de parlants com el croat o una de 200.000 parlants com el maltès poden tenir un reconeixement que es nega al català.»
A banda d’aquesta greu discriminació, Josep Maria Canyelles denuncia el fet que no totes les versions de la Viquipèdia donen la mateixa informació. Si per una banda les versions anglesa i francesa per exemple exposen les xifres correctes (11.530.160 persones amb un rànquing mundial elaborat per Ethnologue (2009), la versió espanyola només ens atorga 7,7 milions de parlants, de manera que no ens trobem entre els cent primeres llengües, i acaba l’article de la manera següent: «He pensat si fer alguna correcció a la wikipedia espanyola, però he valorat que és millor no ficar-me en el terreny dels que volen viure en la ignorància i l’autoengany. Van poder actuar així durant segles, però la societat de la informació els delata i els ridiculitza.»