Tornaveu
Xarxanet, un projecte al servei del món associatiu

Ara fa onze anys, el portal Xarxanet.org iniciava la seva trajectòria, un espai pioner a tota Europa que naixia amb l’objectiu d’aglutinar i vertebrar l’extensa amalgama associativa i civil del país, constituït per les mateixes entitats, principals coneixedores de la seva pròpia realitat. El que inicialment era un repte innovador, amb els anys ha esdevingut un clar referent per al sector.

Xarxanet.org és, avui dia, la pàgina web de referència de les organitzacions no lucratives del país. El portal ofereix tot un seguit de recursos online que en permeten la millora del funcionament en diferents àmbits d’intervenció: Jurídic, Econòmic, Projectes, Informàtic i Formació. D’aquesta manera, qualsevol usuari pot estar al corrent sobre la legislació que regula la figura del voluntari, noves formes de finançament per a entitats, canvis normatius en les fundacions, beneficis fiscals i ajornament de pagament, entre d’altres. La web també inclou un recull exhaustiu de convocatòries públiques i privades per al finançament de les entitats i associacions sense ànim de lucre.

Així mateix, disposa d’un servei gratuït d’atenció telefònica i online per al món associatiu, per resoldre qüestions vinculades a la seva gestió. Excepcionalment, i per a projectes més complexos, es pot establir una trobada presencial amb un expert.

El portal també ofereix les eines necessàries per crear gratuïtament portals web a través de WordPress. En concret, s’ofereix un curs online i el suport per desenvolupar el disseny i els continguts.

Xarxanet també és un canal d’informació sobre el món associatiu i del voluntariat. Es generen notícies i reportatges classificats en cinc eixos temàtics: social, cultural, comunitari, ambiental i internacional. També es comuniquen les activitats d’aquest sector a través d’una agenda pròpia.
La difusió de tots aquests continguts es fa a través del seu butlletí setmanal, amb més de 5.000 subscriptors, i el newsletter A l’abast, publicat des de l’any 1997, i que ha esdevingut un dels canals d’associacionisme i voluntariat més estesos de Catalunya.

En conjunt, Xarxanet ha crescut i s’ha anat consolidant amb el temps entre el seu públic. El projecte, impulsat pel Departament de Benestar Social i Família i inicialment gestionat per 12 entitats del sector, compta ja amb més de 140 entitats col·laboradores. Actualment, més de 1.000 persones visiten diàriament el portal, que disposa d’uns 5.000 seguidors entre les seves xarxes socials.

Unes dades que evidencien la sòlida evolució d’un projecte al servei de voluntaris i associacions i, per tant, amb una gran vocació de transformació i de millora de la societat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa