Tornaveu
Volem ser considerats com a catalans

Així de clars i contundents els amics d’Aire Nou de Baó han encapçalat una carta dirigida al president de la Generalitat de Catalunya, en la qual li demanen que es replantegi la decisió de considerar-los a ells i a tota la gent que treballa per la cultura catalana en territori nord-català com a estrangers.

Des de fa molts anys es treballa per a potenciar i desenvolupar la cultura catalana pròpia a les comarques de la Catalunya Nord amb un notable èxit de participació, incidència i creixement. Aquest desenvolupament, que és bàsic per a la seva supervivència, ha estat possible, d’una banda, gràcies a l’existència d’una política d’ajuts i de suport (no sempre igual ni satisfactòria, tot s’ha de dir) per part de l’Administració catalana de la Catalunya del Sud i, d’una altra banda, gràcies a l’existència d’uns col·lectius de base—moviment associatiu—que han mantingut la flama, l’han estesa i potenciada.
Com ells mateixos diuen, «avui la Generalitat de Catalunya ens considera de l’exterior, al mateix títol que un casal argentí, japonès i australià. Amb tot el respecte que tenim per a la gent que animen i fan viure aquests casals catalans, veritables ambaixades de la nació catalana en territoris estrangers, pensem que la nostra realitat, els nostres problemes i el nostre paper són diferents, ja que som en territori català.
»Ens ha semblat incoherent que una entitat com la nostra, una entitat que tot al llarg de l’any promou i defensa la llengua i la cultura catalanes, una entitat que ha esborrat des de sempre aquesta frontera administrativa fent-se sòcia de les diverses federacions nacionals catalanes, se vegi qualificada de “forana” pel govern català.»

Sigui dit i denunciat amb el nostre total suport i adhesió.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Estic completament d'acord amb AIRE NOU DE BAÓ a juliol 20, 2011 | 19:03
  Estic completament d'acord amb AIRE NOU DE BAÓ juliol 20, 2011 | 19:03
  Des de Ceret i el CENTRE CULTURAL CATALÀ DEL VALLESPIR, a cavall sobre una ratlla que la UE ha suprimit, manifestem la nostre solidaritat a AIRE NOU DE BAÓ. Gentil Puig
 2. Icona del comentari de: Hervé Pi a juliol 20, 2011 | 23:01
  Hervé Pi juliol 20, 2011 | 23:01
  Moltes gràcies. Com més se difondrà, més serem tots conscients que la catalanitat requereix unitat
 3. Icona del comentari de: Jaume. a juliol 21, 2011 | 09:35
  Jaume. juliol 21, 2011 | 09:35
  En els darrers anys s'ha treballat molt tant des de la Generalitat com des de la societat civil, per borra la frontera i treballar des de una sola realitat cultural. Prova d'aixó es l'Escola d'Estiu del Voluntariat realitzada al 2.005 de manera conjunta nord i sud, la I Jornada d'Associcionisme Nord i Sud Català realitzat a Perpunya al 2.006, aixi com la presencia al Forum d'Entitats de Perpinya d'entitats catalanes i la propia Generalitat, des del 2.005 al 2.009. Seria una llastima que els treballs realitzats per tots en aquests darrers anys, s'arribesin a perdre, esperem que no. Esperem que la visió que tenim molts ciutadans de considerarnos tots, tant catalans del nord com del sud, sensillament catalans, sigui asolida plenament.
 4. Icona del comentari de: Enric a juliol 24, 2011 | 14:56
  Enric juliol 24, 2011 | 14:56
  aume, Em permeto precisar que pel que fa del Fòrum de les associacions de Perpinyà. Els anys 2009 i 2010, no s'ha fet cap esforç des de la Casa de la Generalitat a Perpinyà per continuar la teva feina (i una mica la meva). No em toca fer cap comentari mes, però mirar les coses amb una certa objectivitat no partidista, com sempre ho vas fer tu... El que pensa ser encara el teu amic... Enric

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa