En l’àmbit de les iniciatives realitzades per la celebració de Sa Die de Sa Sardigna, l’Obra Cultural de l’Alguer, l’Escola d’alguerès Pasqual Scanu i la societat Ypnos organitzaren una conferència dedicada a la figura de Vincenzo Sulis, intitulada “Vincenzo Sulis, ahir i avui”. L’apuntament era per al dia divendres 23 de maig, a les 18:00h, a la Sala Meta, a la plaça Porta Terra, a l’Alguer.

Vincenzo Sulis és un dels personatges més intrigants i misteriosos de la història de Sardenya. És protagonista de la defesa de Càller de l’atac dels francesos a la fi del 1700, i de les insurreccions antipiemonteses; va ser perseguitat i condemnat, amb un procés secret a la galera, i per 21 anys estigué tancat a la torre de l’Esperó Reial de l’Alguer.

Després de la salutació de Pino Tilloca, President de l’Obra Cultural de l’Alguer intervengué Carlo Sechi, Director de l’Obra Cultural. La confèrencia va anar a càrrec de Federico Francioni, ensenyant, escriptor i històric. El professor Francioni és col·laborador de jornals, periòdics i revistes, i ha publicat diversos llibres sobre l’edat moderna i contemporània; des de 1997 és promotor i organitzador de grups d’estudi, encontres i conferències per Sa die de sa Sardigna.

La iniciativa tingué el suport de la Regió Sardenya i formà part de les activitats de les celebracions de Sa die de sa Sardigna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa