Tornaveu
Un viatge en el temps per la Patum de Berga

La fixació d’uns codis que es poden escanejar a través dels mòbils fa possible que el visitant descobreixi fotos i vídeos històrics de la Patum.

Transportar-se a la història de la Patum de forma interactiva i mentre es passeja per Berga serà possible gràcies al projecte La Patum Invisible, que consta de deu punts amb un codi QR que permet que el mòbil l’identifiqui i mostri al visitant imatges de La Patum. “Mentre el viatjant passeja pels carrers de Berga trobarà aquests punys que li permetran fer un viatge per la història de la Patum”, comenta Albert Rumbo, gerent del patronat de la Patum de Berga.

El visitant trobarà aquests punts en forma d’unes rajoles amb forma de dos peus, això és perquè just des d’aquest punt es pot veure el mateix enquadrament des del qual es va fer a fotografia. “La fotografia més nova és de fa 40 anys i la més antiga és de l’any 1860, de manera que el vianant pot tenir constància de l’evolució dels espais de la Patum en el temps”, comenta Rumbo sobre aquest particular viatge en el temps. El visitant veurà la fotografia o el vídeo i si vol saber-ne més, el mateix mòbil li oferirà un enllaç a la web de Turisme de Berga on hi haurà més detalls tècnics i històrics sobre La Patum.

Berga Invisible

Ara per ara hi ha deu punts claus on el visitant pot interactuar amb el seu telèfon, que consten de 6 imatges i 4 vídeos, tots ells amb molta història al darrere. Es preveu que el projecte s’englobi dins del projecte Berga Invisible, que oferirà diversos punts on el visitant podrà obtenir la foto o el vídeo enregistrat just des d’on se situa. “S’ha començat per la Patum invisible, ja que això forma part dels actes i novetats dutes a terme amb motiu de la commemoració del 9è aniversari de la declaració de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. La iniciativa ha estat impulsada per l’Ajuntament de Berga i pel Patronat Municipal de la Patum; el disseny de les rajoles i dels punts informatius ha dut a terme pel Centre d’Arts Visuals de Vic La Farinera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa