Tornaveu
Un centenar de professionals a la Taula de Comunicació

Antoni Carné, president de l’Ens de Comunicació, va participar a les Jornades de la Taula de Comunicació en la taula rodona Comunicar el patrimoni cultural. Experiències i reptes on va assenyalar les estratègies que fa servir el món cultural per difondre la seva activitat. Carné ha explicat l’evolució de l’Ens durant els seus sis anys d’existència, els principals canals de comunicació, i algunes de les iniciatives impulsades recentment amb la mateixa finalitat de fer arribar la seva veu i la de les seves federacions al territori. Al col·loqui posterior ,els participants varen valorar molt positivament la nova eina de l’Ens: el banc de continguts de l’Associacionisme i la Cultura Popular.

El president va compartir la taula rodona sobre experiències i reptes pel que fa a la comunicació del patrimoni cultural, amb Francesc Viso, coordinador de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana; Miquel Galmes, president de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya; Xavier Tudela, president de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana; i Carles Vicente, gerent de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona. Va moderar la sessió Josep Maria Villena, president de la Taula de Comunicació.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha estat l’escenari del debat i reflexió entorn a les relacions entre el món de la cultura i el dels mitjans de comunicació que organitza la Taula de Comunicació des de l’any 2000 amb l’objectiu de fomentar el debat, la reflexió i l’anàlisi dels mitjans de comunicació. L’eix vertebrador en aquesta va estar el de Comunicació i Patrimoni cultural tema que durant els dos dies de debat va despertar l’interès de prop d’un centenar de participants: experts i professionals de tots dos sectors.

Les VIII Jornades de la Taula de Comunicació van servir no només per constatar la necessitat d’establir una relació més còmplice entre el món cultural i el sector dels mitjans de comunicació, sinó que també va haver-hi temps per reflexionar sobre les perspectives de futur, més optimistes tenint en compte les interessants oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa