Tornaveu
TV3 deixa de veure’s al País Valencià

En una roda de premsa realitzada el divendres dia 18 de febrer els dirigents de l’entitat acompanyats per dirigents sindicals, polítics i culturals del País Valencià, anunciaren que desconnecten els repetidors que emetien el senyal de TV3 perquè la Generalitat valenciana i singularment protagonitzada pel seu president Francisco Camps, ha estat realitzant una autèntica i persistent acció persecutòria. En aquests moments l’entitat valenciana afronta unes multes que passen del vuit-cets mil euros.

Cal recordar que Acció Cultural del País Valencià fou la impulsora de la primera campanya unitària per tal que es creés Canal 9, com una televisió en valencià pels valenciants. Amb l’obligació del tancament dels repetidors es nega una televisió als valenciants en la seva pròpia llengua.

També cal dir que durant dos anys Canal 9 s’ha pogut veure al Principat com a mostra de reciprocitat i amb l’esperança que el tema s’acabés de normalitzar. No ha estat així, però. De moment i davant de la possibilitat real de posar en perill tot el patrimoni de l’entiat, s’ha decidit, temporalment deixar d’emetre el senyal.

Per via judicial s’han endegat diferents procesos amb la intenció de resoldre aquesta problemàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa