Des de fa quaranta-dos anys, en aquestes dates, a Prada, a la comarca del Conflent s’organitza la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). Aquesta universitat sempre ha estat, durant l’estiu, el punt de referència dels Països Catalans no tan sols en l’àmbit universitari, sinó també cultural. Lliçons de prestigiosos universitaris d’arreu de les nostres terres hi conviuen dia a dia amb les reflexions polítiques de partits que avaluen els punts més candents de l’actualitat i, del ben segur més important, reflexionen al voltant de quines han de ser les estratègies de futur per a les nostres contrades. No obstant això, l’UCE no es para aquí, sinó que també és l’ocasió per a enfortir lligams entre germans al voltant dels nombrosos tallers culturals que es proposen. Vista aquesta descripció, gairebé cau pel seu propi pes que Tornaveu participés a la Universitat. En aquest sentit, enguany Tornaveu assumeix l’edició del Diari de Prada que apareix els dies que dura l’UCE i que es fa ressò tant de les activitats que s’hi fan com de les reflexions que s’hi generen.

De la mateixa manera, Tornaveu també fa dues edicions digitals centrades especialment en l’edició de l’UCE d’enguany i que tenen per objectiu mantenir informats els nostres lectors del que es cou culturalment al centre, durant l’agost, dels Països Catalans. De fet, seguint la nostra filosofia original, ens volem fer ressò de les iniciatives culturals que per qualitat s’ho mereixen, però que no sempre troben les portes obertes dels mitjans de comunicació habituals.

Aquesta col·laboració, tan natural entre Tornaveu i l’UCE, comença, doncs, amb bon peu. Però la nostra intenció és que això tan sols sigui el primer pas i que els lligams es vagin enfortint entre ambdues institucions aprofitant i generant noves sinergies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa