Tornaveu
Santa Fe del Penedès homenatja al bestiari ‘olímpic’ nascut el 1992

La trobada està organitzada pels Amics del Drac ‘Parellot’ de Santa Fe del Penedès en el marc de la iniciativa ‘La Galopada del Bestiari Festiu de Catalunya 2012’ que promou l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

Deu figures de tots els territoris catalans han confirmat la seva assistència. Entre elles, la Víbria del Poblenou de Barcelona, el Senglar de l’Espluga de Francolí, els Cavallets de Mataró, el Bou de Foc del Vendrell, el Drac de Reus, la Papallona de Sant Pere de Terrassa, el Moll de Foc de Vallmoll, el Sagresaure de la Sagrera de Barcelona i el Drac de les Cabanyes, a més del Drac Pallerot, de l’entitat organitzadora.

Els actes començaran a les sis de la tarda amb una plantada de les bèsties a la plaça de l’Església. Una hora més tard, després de la cercavila sense foc, es descobrirà la placa distintiva que declararà Santa Fe del Penedès com a Vila Olímpica. A dos quarts de nou del vespre, tindrà lloc una de les escenes més esperades: l’arribada de la flama olímpica provinent de Sant Sadurní d’Anoia (subseu olímpica al 1992). L’encesa del peveter, situat al costat de l’església, anirà a càrrec d’una jove arquera.

Seguidament se celebrarà un acte institucional amb les autoritats i personatges olímpics i es lliurarà la bandera i la torxa olímpica a l’alcalde de Santa Fe, Jordi Rius.

Consulta el programa de l’esdeveniment

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa