Tornaveu
Rosa Vila: «El món del vi pateix problemes de comunicació»

Rosa Vila, que és la primera dona sommelier a Catalunya, s’encarrega del taller “El posicionament dels vins als Països Catalans”, en l’edició d’enguany de la Universitat Catalana d’Estiu. Ja és el tercer any que s’ofereix la possibilitat d’assistir a aquest taller i sempre té molt d’èxit.

L’objectiu que es planteja la sommelier és “conscienciar la gent de la situació que viu el vi actualment al territori dels Països Catalans i el què fa falta perquè puguin millorar”.

D’altra banda, també vol fer una anàlisi de tot el procés que passa el vi, des de l’elaboració fins que arriba a les mans del consumidor final.

Un dels problemes actuals dins el marc del Principat és la falta de consum de vi autòcton. “El primer que es retalla en les empreses vitivinícoles és el pressupost de comunicació i promoció del vi”, afirma Vila.

La sommelier d’Alella està implicada en diferents projectes per realçar el paper del vi dins dels Països Catalans. Al taller s’explica el projecte d’Ulldecona, banc de terres i elaboració de vins, un dels projectes actuals més interessants dins del camp del vi. Els responsables i creadors del projecte han estat els encarregats d’explicar en què consisteix i la importància que té per promoure el vi de la nostra terra, en una experiència que conjunta la recuperació de terres per posar-les a mans de persones aturades i que s’integrin en un procés de recuperació, ensems, de vinyes per la seva explotació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa