Tornaveu
RITMES LLATINS AL CASTELL DE SANT MARÇAL

El concert al Castell de Sant Marçal, és un clàssic de la Banda de Música de Cerdanyola. Aquesta és la dècima edició d’aquest esdeveniment cultural, que s’ha convertit en un referent musical per a la ciutat vallesana. Enguany, la Banda Simfònica de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès comptarà amb la col·laboració especial de la cantant cubana Lucrecia, que ha volgut participar en aquest projecte.

L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) ha produït i organitzat diferents concerts anuals al bell indret del Castell de Sant Marçal. Temes clàssics com les obertures de diferents òperes de W. A. Mozart o altres muntatges amb un fil conductor ben definit, com ara Poemes Simfònics, Carmina Burana, Lírica al Castell o Romeu i Julieta de Prokòvief, han servit a la Banda de Cerdanyola per a oferir uns repertoris d’alta volada, amb una presentació molt acurada. També la Banda, ha interpretat temàtiques modernes o contemporànies en les seves actuacions, com ara Bandes Sonores de pel·lícules o Jazz Simfònic amb la Rhapsody in Blue de George Gershwin.

L’AMCV, formació cultural integrada per estudiants i llicenciats en música, entitat sense afany de lucre i membre de la Federació Catalana de Societats Musicals, es caracteritza per cercar formules imaginatives i innovadores d’expressar la música més enllà d’una habitual posta en escena per a una formació musical d’aquest tipus. Així, al llarg d’aquests concerts d’estiu, han integrat la participació de diferents expressions artístiques – corals, piano solista, cantants, ballet clàssic – amb el concurs de la formació bandística de l’entitat.

El resultat ha estat molt ben rebut pel públic de Cerdanyola i de les localitats veïnes, com ara Sant Cugat, Sabadell, Barcelona, etc. En totes les edicions, s’han exhaurit, amb antelació, les més de mil localitats que omplen els magnífics jardins del Castell, tot oferint un muntatge de so, il·luminació i escenogràfic que es pot considerar, de totes totes, a l’alçada d’una qualitat professional.

L’AMCV, entitat integrada en l’àmbit de la Cultura Popular, ajuda amb els seus esdeveniments, juntament amb d’altres formacions de base, a oferir una imatge renovada en les seves propostes culturals, tot fugint de l’encasellament antic o poc evolucionat què, sovint erròniament, conceptuen a priori a moltes formacions d’aquest àmbit cultural, les quals, contràriament, omplen les seves actuacions d’ofertes actuals i engrescadores.

Més informació:
Josep Viana, vicepresident de la Federació Catalana de Societat Musicals.
T. 606 43 59 14

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa