Tornaveu
Reunió de la Junta de l’ENS amb el Conseller de Cultura.

Durant l’entrevista es presentà l’ENS i es realitzà un repàs general del moment en que es troba el moviment associatiu cultural, els seus reptes, problemàtiques i propostes, tot posant de relleu la necessitat de visualitzar en xifres el fort impacte que té en el PIB el sector associatiu, manifestant el Conseller la necessitat per part de l’administració de construir un discurs més sòlid, tot afirmant que “l’administració ha de donar suport i no inventar realitats”.

Així mateix es feu un repàs a la difícil situació financera actual tot coincidint en la necessitat de potenciar el paper que l’associacionisme en les seves diverses vessants i manifestacions -aspecte que històricament ha tingut-, en la contribució en mantenir el nivell d’acció cultural del país.

Per part de l’ENS es plantejà la necessitat de simplicar les diferents normatives legals que cada vegada més afecten i interfereixen en les activitats realitzades pel món associatiu, demanant que s’apleguin en una única normativa. En aquest sentit es comprometé a fer arribar informació sobre aquells aspectes de les lleis que tenen una incidència negativa per tal que es pugui plantejar una proposta al Parlament.

La futura llei de mecenatge, la millora en la presència als mitjans públics de comunicació (especialemnt a TV3), el futur Pla Estratègic de la Cultura, sobre el qual l’ENS manifestà un interès en participar-hi directament i de contribuir-hi amb les diferents propostes suscitades al 1er Congrés de l’Associacionisme Cultural Català, foren altres dels temes tractas a la reunió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa