Tornaveu
“Què és la laïcitat?” Un vídeo pedagògic per a trencar confusions sobre la laïcitat

‘Laïcitat’ és un terme que, sovint, porta a confusions. No és estrany que la gent associï laïcitat amb antireligiositat. Res més lluny de la realitat. Laïcitat i religió no tan sols no són contraposades, sinó que són perfectament possibles. Però el cert és que aquesta és la creença de la majoria de persones.

Amb l’objectiu de fer pedagogia sobre què és la laïcitat, i amb l’objectiu de fer entendre per què demanem que a Catalunya s’abordi el debat sobre la laïcitat i s’aconsegueixi que els partits polítics catalans signin un Pacte Nacional per a la Laïcitat, des del Moviment Laic i Progressista (MLP), amb col·laboració amb La Fábrica de la Tele, hem elaborat el vídeo «Què és la laïcitat?».

És un vídeo enregistrat el mes d’agost de 2010 en el qual participen dirigents de l’MLP, formadores de l’Escola Lliure el Sol, i monitors d’esplais i agrupaments escoltes. El resultat: un vídeo de to distès, directe i profundament pedagògic que serveix, segur, per a aclarir molts dubtes i interrogants sobre la laïcitat.

El dia 20 de desembre es va fer la presentació pública del vídeo a l’Espai Jove de l’Eixample (també conegut com ‘la casa groga’).

Actualment el vídeo es pot veure a Youtube (cliqueu «Què és la laïcitat» i us sortirà com a primera opció). Igualment, des del Moviment Laic i Progressista preparem presentacions del vídeo en diferents espais i entitats. Si us interessa el tema, només cal que us poseu en contacte amb nosaltres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa