Tornaveu
Presentat el cartell commemoratiu dels castells a la Unesco

Segons Viladecans, el cartell reflecteix “una imatge contemporània, intercultural i arrelada a la terra” dels castells. Amb els colors predominants de la festa castellera, l’artista ha dibuixat una corda amb un nus blanc sobre un fons negre per simbolitzar els castells. La corda es desfila a la base com unes arrels, i en el lloc que ocuparia l’anxaneta, hi trobem un vector que apunta cap al cel. Els detalls són en vermell, un altre dels colors habituals dels castellers. Blanc, vermell i negre.

A més de l’autor del cartell, la presentació, que es va fer a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm a Barcelona (patrocinadors de l’acte), ha tingut les intervencions de Miquel Botella, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i de Joan-Manuel Tresserres, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació. Botella reivindicà els castells com a mostra d’art i com a grans transmissors de valors universals. El Conseller elogià el gran esforç fet fins ara per la Comissió Castells Patrimoni de la Humanitat, alhora que ha desitjat que aquesta obra de Joan-Pere Viladecans pugui ser la primera peça de la col·lecció del futur Museu Casteller de Catalunya.
La resolució final de la UNESCO es coneixerà en la reunió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Humanitat que se celebrarà el mes de novembre a Nairobi, Kenia. La Comissió que ha impulsat la candidatura està constituïda pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, la CCCC, la revista “Castells” i Unescocat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa