Prada és estada i sigui a esser per a l’Alguer un autèntic bressol de catalanitat.

El marc acollidor de l’UCE encoratja i afavoreix la participació i la integració de realitats petites i perifèriques com la nostra a la Comunitat Internacional de Llengua Catalana que després de quaranta-dos anys sigui a reunir-se a Prada per a enfortir lligams i amistats.

L’Alguer és segurament l’últim territori de parla catalana arribat a l’UCE, però d’anys és una presència fidel i animada, que veu la Universitat Catalana d’Estiu com una trobada fonamental per a portar endavant el projecte d’integració de l’Alguer a la comunitat catalana.

A Prada, gràcies a les moltes oportunitats presents i a les persones generoses que nos han ajudat, l’Alguer ha pogut posar en marxa un procés de emancipació i integració, i avui, com mai havia passat, és una presència viva i dinàmica en moltes institucions catalanes i promotora de actes i iniciatives pancatalanistes. Motor de aquesta activitat és estada l’Obra Cultural de l’Alguer que ha jugat un paper determinant per a afavorir la participació dels algueresos a totes les seccions de treball de l’UCE, sigui a les iniciatives acadèmiques i científiques, sigui a les propostes de tallers i espectacles.

L’Obra Cultural ha portat a Prada qualificats professors, la millor joventut de l’Alguer tant alumnes com grups de espectacle.

Avui, si l’Alguer és catalana més que mai, llarga part del mèrit el té la Universitat Catalana d’Estiu que ha donat a tots els algueresos que han tingut l’oportunitat de participar i viure aquesta realitat de créixer culturalment i de enfortir el propi sentiment identitari.

Per molts anys i endavant!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa