Tornaveu
Palau d’Anglesola celebra la 2a Trobada de colles geganteres del Pla d’Urgell

Aquesta iniciativa dels Geganters i Grallers de Bellvís, la colla Gegantera de Miralcamp, la colla Gegantera l’Arreu de Mollerussa, els Grallers Descordats de Torregrossa, la Colla Gegantera la Guineu de Vilanova de Bellpuig i també, de l’Associació Juvenil els Gabatxets de Golmés, que s’uneixen de nou després d’organitzar la primera edició, va ser un esdeveniment festiu i d’intercanvi entre els membres geganters i grallers de la comarca.

Palau d’Anglesola és un municipi amb figures de gegants però no disposa de colla gegantera. D’aquesta manera es pretengué donar a conèixer el món geganter en aquests entorns, l’activitat festiva al voltant d’una trobada, per tal de posar la llavor pel sorgiment de nous grups geganters al Pla d’Urgell, com ha estat el cas de l’Associació Juvenil els Gabatxets de Golmés.

En aquesta 2a Trobada es pretengué reunir les 20 figures de gegants que existeixen a la comarca. A més de la imatgeria de les 6 colles organitzadores, es comptà amb la presència dels gegants del Palau d’Anglesola i d’Ivars d’Urgell.

La festa s’inicià a 2/4 de 6 de la tarda a la Plaça Generalitat amb la plantada dels gegants. Posteriorment, desfilaren pels carrers i places acompanyats de la Colla Bastonera l’Arreu de Mollerussa. A les 8 de la tarda, a la mateixa plaça Generalitat, es realitzà una mostra de Balls de Lluïment. Després, es realitzà un sopar popular que posarà el punt i final a la trobada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa