Tornaveu
Òscar Mascarilla: «Els Països Catalans contra la crisi econòmica»

L’UCE, sota la coordinació d’Òscar Mascarilla, ens ha acostat un any més a l’economia amb un tema d’actualitat com és la crisi que s’està patint a escala mundial.
L’objectiu dels cursos d’aquesta àrea ha estat relacionar la globalització i la crisi. Un tema que segons Mascarilla: “pot conduir a un canvi en les regles del joc del món polític, amb transformacions en els centres de gravetat cap a la Xina, i de l’econòmic amb canvis en el poder adquisitiu de les classes mitjanes mundials”. Precisament, el curs ha fet referència als canvis en el model de l’estat del benestar que afectaran als Països Catalans en temes com pensions, dependència o sanitat, que podrien implicar possibles copagaments als serveis públics.

D’altra banda, com a sortida a la crisi, el doctor en Economia considera que cal reformes estructurals, no només laborals, i reformes en el sistema educatiu per tal de dotar el capital humà de creativitat generadora d’innovació. Segons afirma Mascarilla, els PPCC tenen un gran potencial logístic com a lloc d’entrada de productes asiàtics en el mercat de la Unió Europea. Però aquest potencial: “ha estat limitat per les polítiques actuals, no potenciant l’eix ferroviari de mercaderies de l’arc Mediterrani”. D’altra banda, potenciar aquest eix dotaria els Països Catalans de competitivitat i generaria llocs de treball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa