Tornaveu
Més de 150.000 castells formen la Base de Dades Coordinadora – Jove de Tarragona

La web de la BDCJ, que conté més de 150.000 castells, permet cercar per castell, per colla, per data i per població, o per combinacions d’aquests factors, i obtenir els resultats tant en format de descripció de la diada com de taula. Segons Guasch, és una “eina de gran potència tant pels mitjans de comunicació com per les pròpies colles castelleres”.

La BDCJ, fruit d’un conveni entre la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i la Colla Jove Xiquets de Tarragona (CJXT), permet consultar i creuar els resultats de les actuacions castelleres de totes les colles des de l’actualitat fins al 1974. Albert Grau, president de la Jove de Tarragona, va agrair la feina feta per molts membres de la seva colla des del 1995, quan van començar a treballar en el primer web d’una colla castellera.

Per la seva banda, el gerent de la CCCC, Guillermo Soler, va destacar que la base de dades “mai estarà completa, perquè sempre hi faltaran els castells del pròxim cap de setmana”. La CCCC es compromet a anar incorporant les actuacions actuals i futures.

La Colla Jove de Tarragona va ser pionera en l’ús d’Internet, al crear una base de dades castellera interactiva que recollia els resultats de les actuacions, fins la temporada 2006. A més, la CJXT aporta els resultats de les actuacions anteriors al 1996, gràcies a la col·laboració de l’estudiós Pere Ferrando, amb l’objectiu final d’arribar fins al 1926 (actualment ja estan operatius els resultats des del 1974). A partir del 2007 va passar a ser la Coordinadora la què va agafar el relleu de recopilar totes les actuacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa