Tornaveu
M. Esperança Ginebra: «El dret civil català és un signe identitari»

Sota el títol El dret civil català cinquanta anys després de la “Compilación del derecho civil especial de Catalunya”, l’Àrea de Dret torna a l’UCE. La professora de dret civil a la Universitat de Barcelona, M. Esperança Ginebra, explica que el curs dóna resposta a la demanda de “més presència del dret a la Universitat”. També destaca que “el dret civil català és un signe identitari”.

Cinquanta anys després de la “Compilación”, tema que tracta el curs, es justifica “com a commemoració d’aquell text sense el qual no tindríem el que tenim avui”, assegura Ginebra. Precisament, el 2002, “Catalunya s’atreveix a fer el seu codi civil i la Compilación , tot i les mancances força òbvies, val la pena que es commemori perquè ens ajuda a arribar a on som ara”, afegeix la cordinadora de l’àrea.

D’altra banda amb la primera llei del Codi civil es dissenya tota l’estructura, que consta de sis llibres dels quals se n’han aprovat cinc.

El Codi civil inclou les normes que regeixen la vida social a Catalunya i és també un dret preferentment aplicable. Es diferencia dels altres de l’Estat espanyol en àmbits com el règim de separació de béns o el tema de la família i successòria.

La consellera Montserrat Tura, en l’acte inaugural del curs, ja va apuntar que “des de la Universitat es reivindiquen aquestes diferències, que tenen a veure amb l’evolució de la societat catalana”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dr Lucía Viladrau Rodoreda a novembre 04, 2011 | 01:15
    Dr Lucía Viladrau Rodoreda novembre 04, 2011 | 01:15
    Fora mes comode un únic codi civil l' espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa