Tornaveu
“L’UCE és un reflex de la vida del nostre territori”

El president de la Universitat Catalana d’Estiu, Jordi Sales, va fer el dilluns 23 d’agost balanç de la XLII edició. L’equip rector de la universitat valora molt positivament la reacció de la gent respecte a l’UCE, tot i la crisi econòmica. “S’ha respirat un bon clima, sense problemes”, va assegurar Sales i va afegir-hi: “Aquesta edició ha tingut un grau de fidelització sorprenent als temps actuals”.

Tot i així, segons també va valorar el president de l’UCE, les dificultats s’han vist reflectides en gran part a la reducció dels espectacles. Precisament, l’any passat se’n van fer un total de 217 i en aquesta edició només 115. Pel que fa als cursos, s’han reduït, però n’ha augmentat la coherència. “La gent es queixa de no poder anar a tots els cursos, podríem dir que l’oferta no ha decebut a ningú”, va afirmar Sales.

Un dels objectius de l’UCE dels últims anys ha estat rejovenir la Universitat. Així, segons les dades, l’any passat un 45,08% dels alumnes eren joves de 15 a 25 anys. I aquesta xifra s’ha vist superada amb un 50,69% dels alumnes, un relleu generacional important per a l’UCE. D’altra banda, el president també va atribuir la poca representació política del País Valencià i de les Illes Balears, a la Universitat, al fet que “l’UCE és el reflex de la vida dels nostres territoris”.

Pel que fa a l’assistència del públic, l’acte més nombrós va ser el del líder de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, tot i que els homenatges a Màrius Torres i a Jaume Vicens Vives també van estar força concorreguts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carola Camp Ramoneda a agost 26, 2010 | 16:45
    Carola Camp Ramoneda agost 26, 2010 | 16:45
    Aquest any m´ha satisfet molt la meva estada a Prada. Ho ho trobat tot gairebé perfecte. Esl actes del gimnàs (potser massa polítics buscant el vot...) han sigut ben fets i amb rigor. Jo cada any hi aprenc coses noves que em fan descobrir millor la meva pàtria. que per molts anys !!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa