Tornaveu
L’Institut Ramon Muntaner destina 70.000€ en ajuts als centres d’estudis

Concretament, s’han aprovat ajuts per 38 activitats, 65 publicacions, 28 monografies, 33 revistes de recerca científica i 5 revistes de divulgació cultural. També s’han atorgat 2 ajuts fora de concurrència de 2.000 euros a les Comissions Cíviques del Patrimoni de les Terres de l’Ebre i del Baix Llobregat. Pel que fa a la convocatòria de subvencions per a la realització d’activitats, hi podien optar els centres i instituts d’estudis de recerca local i comarcal que realitzin una activitat sobre patrimoni (cultural, natural, històric, artístic, lingüístic, etnogràfic o arqueològic), literatura, llengua, art, geografia, educació, integració social, factors de desenvolupament econòmic d’una regió o temes mediambientals. Les subvencions atorgades oscil·len entre un mínim de 300 euros i un màxim de 1.200 euros. Els convocants destaquen el fet que “aquest suport anual garanteix la continuïtat de moltes d’aquestes activitats que els centres convoquen de manera periòdica”. Quant a la convocatòria de subvencions per a l’edició de publicacions, aquestes s’hauran d’editar durant l’any 2014 i poden ser revistes de recerca científica d’àmbit local i comarcal o de divulgació cultural d’àmbit local i comarcal i monografies. La quantia de l’ajut repartit és d’un màxim de 500 euros, en el cas de publicacions de divulgació cultural, i d’un màxim de 1.500 euros, en el cas de les monografies i les revistes de recerca científica.
Segons els convocants, aquests ajuts, que compten amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, “contribueixen a que l’edició per part dels centres no disminueixi malgrat la crisi, fet que reverteix en les empreses editorials locals i comarcals que treballen per als centres d’estudis”.
Més informació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: GRÀCIA MULTIMÈDIA a febrer 02, 2014 | 15:14
    GRÀCIA MULTIMÈDIA febrer 02, 2014 | 15:14
    Som una associació sense ànim de lucre, editem www.graciamon.cat, la televisió de Gràcia, un mitjà de comunicació en català i per internet. Desitjaríem saber si podem optar als seus ajuts. Cordialment. Rosa Maria Maia Secretària

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa