Tornaveu
L’Espai A premiarà al millor projecte escènic amateur de Catalunya

Fins al 2 de maig de 2014 les companyies poden presentar els seus projectes explicant la seva proposta, per tal d’optar a una dotació econòmica de 6.000 euros per materialitzar l’espectacle. A més, la companyia l’estrenarà a la Fira Mediterrània de Manresa d’aquest 2014, que se celebrarà del 9 al 12 d’octubre. L’espectacle es representarà als ateneus que formen part de l’Espai A, i durant el procés de materialització del projecte el grup guanyador tindrà l’assessorament d’un professional que l’orientarà en tots els aspectes artístics. Per garantir la multidisciplinarietat de l’espectacle, les bases contemplen que els grups puguin implicar-se amb altres associacions, per presentar així una proposta conjunta.

El projecte artístic ha d’estar basat en una peça teatral, que els participants poden escollir entre Terra Baixa, d’Àngel Guimerà; La Rambla de les Floristes, de Josep Maria de Sagarra; Aigües encantades, de Joan Puig i Ferreter o bé Antaviana de Pere Calders i Dagoll Dagom.

L’Espai A és un circuit d’arts escèniques amateurs creat el 2011 que uneix esforços de diversos agents culturals del país, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració del Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires.

Des de fa tres anys, l’Espai A genera un circuit estable per als espectacles amateurs. Actualment s’està duent a terme la tercera edició, hi ha programades més de cinquanta actuacions que es poden veure fins l’1 de juny a una quinzena d’ateneus del país. Així, l’Espai A dota de contingut els ateneus de Catalunya amb els espectacles seleccionats a partir de criteris de qualitat artística. A més, una selecció de les propostes de la tercera edició de l’Espai A formaran part de la programació de la 17a Fira Mediterrània de Manresa, que tindrà lloc del 9 al 12 d’octubre de 2014.

Consulta les bases.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa