Tornaveu
L’Esmuc ha acollit les 1es Jornades d’Estudi dels Instruments de la Cobla

L’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), ha acollit les 1es Jornades d’Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC), organitzades conjuntament amb la Confederació Sardanista de Catalunya. Les JEIC són unes jornades de reflexió i estudi sobre els instruments de la nostra formació musical més característica per a estudiants d’escoles de música i conservatoris d’arreu de Catalunya, així com a professionals de l’àmbit de l’ensenyament, la difusió, la història o la interpretació que no estiguin adscrits a una escola o conservatori.

El seu objectiu és oferir un punt d’encontre, on docents i estudiants puguin compartir coneixement, objectius, problemes i solucions. La intenció és que sigui un esdeveniment anual de caire itinerant per tot el territori catalàper tal que esdevingui un punt de trobada entre docents i estudiants per compartir coneixement, objectius, problemes i solucions. En aquesta primera edició, celebrada el divendres 10 i dissabte 11 d’abril, hi han participat 140 inscrits, entre alumnes, professors i músics, provinents de tota la geografia catalana amb una valoració global d’haver aconseguit els objectius i que hi ha material i voluntat per a moltes més edicions.

Dissabte ha sigut la jornada de treball a través de diverses classes col·lectives d’instruments de la cobla, conferències, taules rodones, tallers i mostra de luthiers i editorials vinculades al món de la cobla i la sardana.

Concert de cloenda

Les JEIC han finalitzat amb un concert a la Sala 3 de l’Auditori que ha servit com a reconeixement a la trajectòria docent de Jaume Vilà. El concert ha anat a càrrec de les cobles dels conservatoris de música de Girona i Barcelona, amb la direcció d’en Jordi Figaró. S’hi ha pogut escoltar peces com Nupcial, de Ricard Lamote de Grignon; Violetes del bosc, d’Agustí Borgunyó; Vells amics, de Joaquim Serra o Almogavarenca, de Josep Grivé.

Divendres, parlaments i concert inaugural

El vespre del passat divendres ha servit de sessió inagural amb uns parlaments institucionals del director de l’ESMUC, Josep Borràs; el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado; l’intèrpret de tible, pedagog i director Francesc Elias; l’intèrpret de piano, compositor i professor del departament de Jazz a l’Esmuc, Lluís Vidal, i d’un responsable del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Després hi ha hagut un concert a càrrec de la Cobla de l’Esmuc que ha interpretat La llegenda de Sant Jordi de Lluís Vidal, per a cobla i trio de jazz, sota la direcció d’en Josep Moliner.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa