Tornaveu
L’ENS participà activament a la Fira de la Mediterrània

A la sessió informativa, organitzada pel Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya (CCTPC), en el marc de la Fira de la Mediterrània, hi van assistit 100 regidors i tècnics municipals de cultura de diversos ajuntaments d’arreu de Catalunya.

En la ponència sobre aspectes relatius a la seguretat en la festa, Antoni Carné feu un resum de l’Informe jurídic 11/2009 de la llei d’espectacles, destacant-ne els aspectes que afecten a la cultura popular.

Carné també assenyalà la conveniència i l’interès de l’Ens perquè la Generalitat pugui “simplificar les diferents normatives legals que ens afecten i interfereixen en les activitats realitzades pel món associatiu, en una sola llei”. Segons Carné, “els nostres col·lectius agrupen milers de persones que es reuneixen, principalment, els caps de setmana per practicar centenars de activitats associatives”. En aquesta mateixa línia, el president de l’Ens demanà que “quan el Govern legisli una nova normativa que afecti als nostres col·lectius se’ns tingui en compte”.

Per la seva banda, Pep Enric Martí, feu un repàs de la nova legislació de la Pirotècnia i l’ús del foc a la via pública en les activitats lúdic festives. Els assistents van fer moltes observacions sobre les assegurances del grups participants, en especials dels infantils, que necessiten una assegurança individual.

El president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya també explicà la importància dels organitzadors del correfocs perquè assumeixen la totalitat de la responsabilitat del caràcter festiu. “Algun ajuntament –digué- acull en el sí grups d’aquest sector que no tenen personalitat jurídica pròpia”. Per aquest motiu, aconsellà que aquests grups es conformin com a entitats associativa sense ànim de lucre.

Aquesta iniciativa que ha estat molt participativa i aclaridora de conceptes, caldrà continuar-la en el futur i seguir treballant en la línia que ha encetat el CCPTC, a la Fira de la Mediterrània de Manresa. Tots els assistents coincidiren en la necessitat de mantenir una estreta relació entre els ajuntaments i les entitats.

Així mateix, el dissabte 5 de novembre i en el mateix marc, la Delegació del Govern a Catalunya, la Generalitat, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya organitzaren una jornada formativa per a responsables de grup de consumidors reconeguts com a experts (RGCR).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa