Tornaveu
L’ENS inicia contactes amb els grups parlamentaris per impulsar canvis legislatius al sector

Una delegació de l’ENS formada pel seu president, Antoni Carné, i el seu coordinador, Joan-Ramon Gordo, es van entrevistar el passat dimarts 4 de setembre amb la diputada i portaveu de cultura del grup parlamentari socialista, Consol Prados.

D’aquesta manera s’inicia una ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris amb l’objectiu de plantejar una declaració unitària que insti al govern a impulsar, conjuntament amb el sector, canvis en la legislació que incideix directament sobre les activitats que realitza el món associatiu cultural, com la llei d’espectacles, la llei del foc, entre d’altres, així com la revisió de la política de subvencions en base al document elaborat per la Taula del Tercer Sector Social, que compta amb el suport de l’ENS.

Aquesta declaració també hauria de permetre obrir un debat sobre la futura llei de mecenatge, així com plantejar la constitució del futur Institut Català de l’Associacionisme Cultural, paral·lel a la creació de l’Espai de l’Associacionisme Cultural, com a expressió concreta i dinamitzadora d’aquest procés.

L’ENS ja va exposar aquestes inquietuds al Parlament durant la seva compareixença a la Comissió de Cultura i Llengua del passat mes de juliol. Al llarg de les properes setmanes, es mantindran reunions amb representats de la resta de grups parlamentaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa