Tornaveu
L’Ens i la llei Òmnibus. Acords de l’assemblea general extraordinària

L’assemblea es realizà a la seu de la Casa dels Entremesos en plena ciutat vella de Barcelona, on lloc emblemàtic de la imatgeria festiva barcelonina.
En la línia habitual de l’ENS es va contactar amb l’actual director del CPCPTC Lluís Puig, per tal de ampliar-ne antecedents oferint-se a participar a la primera part de la reunió (abans de constituit-se l’assemblea) per tal d’aportar la major i més fidedigna informació possible.

La línia argumental es fonamentà en que es crearia una nova direcció general al voltant dels conceptes de l’associacionisme i cultura popular i que molt possiblement el patrimoni etnològic passaria a dependre de la D.G. de Patrimoni del propi departament de Cultura, tot plegat en la línia d’aprimament de l’administració.

La seva exposició fou positiva i dialogant tot donant a entendre que la nova etapa del que ha esdevingut el CPCPTC seria positiva.

Per part dels assistents es feren una sèrie de preguntes i consideracions en la línia que no es veia clar els resultats de l’operació. De fet, l’avantprojecte crea una situació d’indefensió en mesura de desconèixer la proposta real d’un possible nou departament i si les reiterades propostes del col·lectiu per repensar el CPCPTC prospererien amb aquesta nova llei. Per altre costat, la dita llei Òmnibus no contempla cap valoració econòmica de les millores que la seva aplicació pot reportar, per la qual cosa es fa difícil sospesar la seva conveniència.

Un cop acabada la seva exposició se li agraí la seva contribució i actitud constructiva i es constituí l’assemblea general extraordinària.

Lúnic punt a tractar era la valoració i respostes a donar davant de l’esmentada llei acordant-se unànimament les al·legacions que s’han de lliurar al registre del departament de la Presidencia de la Generalitat abans del dia 20 de juny. El text del document s’adjunta en format PDF.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: F.Xavier Menéndez a juny 20, 2011 | 10:45
    F.Xavier Menéndez juny 20, 2011 | 10:45
    Soc subscriptor del butletí. No se veure i/o descarregar el doc. PDF d'al.legacions llei omnibus que anuncieu. Me'l podeiu enviar? F. Xavier menéndez Coordinador Cultura FMC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa