Tornaveu
L’Elisenda petita es presenta en societat

El matí del diumenge 18 de setembre sortiran de l’església del Pi els gegants vells per donar la benvinguda al gegant infantil de l’Elisenda. A més, altres gegants infantils d’arreu de Catalunya, que són rèpliques en petit també assistiran a la presentació de l’Elisenda, en la que serà tota una festa que començarà a partir de les 10h a la plaça del Pi.

Finalment veu la llum el gegant infantil de l’Elisenda, culminant el projecte de llarg recorregut d’incorporar a la colla de geganters del Pi les rèpliques per a ser ballades per nens dels seus gegants: En Mustafà, la rèplica del qual es va presentar fa dos anys i l’Elisenda, que està a punt per als actes de la Mercè. Si bé popularment aquestes rèpliques, aptes per què nens de 8 a 12 anys les puguin portar es coneixen com a gegantons, la denominació pot conduir a l’error, ja que històricament els gegantons són gegants més petits, però que per les seves dimensions els han de portar adults (si habitualment en poden arribar a fer 4 i 5 metres, aquests en poden fer 3 metres) i, de fet, els geganters del Pi, tenen dos gegantons, l’Oriol i la Laia.

“El nostre objectiu és involucrar els més petits en la cultura gegantera, que no els tinguin por, i, fins i tot, que s’atreveixin a fer-los ballar”, diu Nico Alonso, membre dels geganters del Pi. D’ençà de la presentació del Mustafà petit, molts dels fills dels membres de la colla, han pogut fer ballar la rèplica en petit; l’èxit ha estat prou destacat com per què la colla hagi rebut peticions de pares, que sense cap relació prèvia amb la colla, els seus fills volien fer ballar el Mustafà. “Aquest sempre ha estat el nostre objectiu, estendre el coneixement i admiració vers els gegants, i ara amb l’Elisenda podrem respondre a totes aquestes demandes i crearem una secció infantil a la colla, de manera que els nens que han demostrat el seu interès podran fer-se membres i aprendre a fer ballar els gegants i participar de les sortides”.

L’Elisenda petita és solidària

L’acte de diumenge 18 de desembre l’Elisenda s’iniciarà a les 10h amb la plantada d’uns convidats d’excepció: les rèpliques en petit dels gegants centenaris de Solsona, Vilafranca del Penedès, Manresa, Cardona, Badalona i Reus, que acompanyaran . A més, també hi apareixeran els gegants vells dels Pi, que només surten de l’església del Pi per a actes destacats. Els gegants del Pi, Mustafà i Elisenda, que tots coneixem són rèpliques construïdes pel constructor recentment traspassat Manel Casserras, qui precisament havia de fer la rèplica en petit de l’Elisenda, com ja la va fer d’en Mustafà. Des de la restauració dels anys 60 el constructor d’imatgeria festiva sempre ha estat vinculat amb els gegants del Pi, però malauradament l’any passat va morir, però ha estat la seva filla Sessa Casserras qui, tot i la seva joventut ha demostrat talent i vocació per recollir el testimoni del taller, sent la tercera generació de constructors. La rèplica de l’Elisenda ha estat la seva primera geganta. “Estem molt satisfets, la tècnica i la imatge són les de l’Elisenda gran, estem molt orgullosos del treball de la Sessa”, explica Alonso.

A l’acte del diumenge els nens també es podran disfressar dels gegants, ja que a la plaça del Pi hi haurà un taller per als més petits, i es comptarà amb la presència del director de l’Hospital Sant Joan de Déu, ja que els nens d’aquest Hospital seran els padrins de l’Elisenda petita. “Amb l’hospital durem a terme activitats conjuntes: més endavant nens de la nostra colla amb el Mustafà i l’Elisenda petits aniran a visitar els infants hospitalitzats”, diu satisfet Nico Alonso, demostrant la implicació social que té un projecte d’aquestes característiques. Precisament, coincidint amb la presentació de l’Elisenda la colla de geganters del Pi ha iniciat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, que permet que qui ho desitgi pugui fer donacions per Internet, i a canvi rebrà obsequis que ajudaran a reforçar el llaç que molts barcelonins senten vers aquests gegants.

Finalment, a les 12h es presentarà l’Elisenda petita i es durà a terme una cercavila pels carrers del barri Gòtic de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa