Tornaveu
L’Aula de Música Tradicional i Popular

L’Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP) és un programa de la Direcció General de Cultura Tradicional i Popular dedicat a la formació en música tradicional que ofereix una formació global (abraçant els diferents aspectes teòrics i pràctics) i transversal (arribant al màxim de públic, de sonadors i d’àmbits). Un programa amb vint anys d’història, que s’estén per tot el territori, que treballa en xarxa, que és l’únic arreu del país que dóna una formació completa i global en el terreny de la música tradicional i que ja s’ha configurat per tot això com el referent per a la resta de projectes existents en el mateix àmbit.

L’AMTP s’ha dotat d’un pla formatiu que contempla l’ensenyament dels instruments de la tradició catalana, del llenguatge musical de la música tradicional -posant especial èmfasi en l’oralitat com a eina de transmissió, del repertori, la dansa, el cant i l’entorn festiu-ritual en el que es produeix música i dels acoblaments entre els diferents instruments.

A fi de sensibilitzar cada territori per la seva música pròpia, difondre-la, adquirir coneixements de singularitats musicals d’altres zones i intercanviar experiències docents, l’AMTP s’ha desplegat territorialment. La seva implantació es fa a través de cinc seus: el Centre Artesà Tradicionàrius (Barcelona), l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà (Lleida), l’Escola Municipal de Música (Tarragona), l’Escola Municipal de Música (Tortosa) i l’Aula de Música Tradicional (Salt).

Els objectius fundacionals de l’AMTP continuen plenament vigents: dignificar l’ofici de músic tradicional, garantir la qualitat en la interpretació de la música tradicional de context i a la seva regeneració, potenciar les tímbriques més genuïnes de la Terra, dotar la música tradicional d’un pla formatiu en constant revisió i actualització, nodrir els territoris de músics preparats per transmetre els coneixements i liderar, si s’escau, col·lectius d’intèrprets.

L’AMTP és un referent en l’ensenyament de la música tradicional al país i ha estat una eina que ha format la major part de músics i grups actuals vinculats a la nostra música.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa