Tornaveu
La Via Catalana comptarà amb un sector sardanista de 2000 persones.

Aquest missatge ha de servir per cridar l’atenció sobre el volum de persones congregades vinculades a la sardana, que seran, aproximadament, 2.000 persones. Si es té en compte que per a la Diada hi ha més de 80 actes sardanistes anunciats arreu del país, es pot xifrar en més de 10.000 les persones vinculades al món de la sardana. Això dóna idea de la gran massa social que té el sardanisme i la seva capacitat d’impacte econòmic i social. Però la seva dispersió en dificulta la presència unitària al sector sardanista.

Durant el matí, s’estrenarà a la ballada de Caldes de Malavella la sardana ‘La cadena humana’ del músic, compositor, saxofonista i tenora Jordi Paulí (Badalona, 1969). Aquesta peça està composada expressament per a aquesta manifestació i, previsiblement, es podrà escoltar arreu a través de mitjans de comunicació. Segons el seu autor “és una sardana dedicada a aquest esdeveniment que és una única: als curts hi ha petits temes musicals que recorden sardanes emblemàtiques que són autèntics himnes catalans, mentre que el cant dels llargs és una composició més meva. A més a més, vol ser una sardana optimista perquè és el que cal i per demostrar que el procés anirà bé”.

La Federació Sardanista de Catalunya organitza conjuntament amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquests trams i ha de servir per donar visibilitat al col·lectiu sardanista i el seu compromís en favor de la llibertat de Catalunya. De fet, el passat 13 d’abril, l’Assemblea de la Federació Sardanista de Catalunya va aprovar per unanimitat adherir-se tant a la proposta d’adhesió a la sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Sardanes per la independència com a la proposta de declaració a favor del dret a decidir. Les entitats sardanistes assistents d’arreu del territori de Catalunya van acordar donar suport a ambdues propostes en tractar-se del sentir generalitzat i suposa una expressió del compromís vers la cultura i la tradició catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa