Tornaveu
La muixeranga rep el guardó de Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La muixeranga ha rebut el guardó atorgat per la UNESCO de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, en un acte d’agermanament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i el Misteri d’Elx. La consellera valenciana de Turisme, Cultura i Esport, Lola Johnson Sastre, ha presidí l’acte.

Tant la muixeranga com els castells, provenen del mateix tronc comú, la moixiganga, però ambdues tradicions mantenen diferents objectius. Els castells tenen la fita d’assolir construccions cada cop més altes i complexes, la muixeranga ha de procurar formar quadres plàstics. A més, el sentit de la muixeranga és més religiós i els xiquets coronen les torres amb els braços oberts.

Amb l’acord que han signat, la Coordinadora i el Patronat de la Fundació es comprometen a treballar “per eixamplar aquesta relació, que avui és de dos, i obrir-la a altres manifestacions d’arrels comunes, reconegudes també com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, per tal que el respecte i el foment de la cultura popular sigui considerat un element clau d’una societat integradora”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa