Tornaveu
La Federació Catalana de Catifaires inicia la tardor amb una activitat intensa

La Federació Catalana de Catifaires ha participat en la 1a Trobada Internacional de Catifaires, celebrada a la ciutat de Uriangato, a l’Estat federal mexicà de Guanajuato. La trobada s’ha realitzat en el marc de la celebració coneguda com la Octava Noche. Una festivitat que omple els carrers de la ciutat de flors que recorren la processó que es fa amb una imatge de San Miquel Arcángel.

Les xifres són d’escàndol: els ciutadans elaboren catifes que omplen un tram de cinc quilòmetres, pels quals desfilarà la processó del sant. A més, a la plaça de davant l’església l’associació de catifaires La Octava Noche du a terme una catifa de grans dimensions. Precisament a aques plaça s’han dedicat diferents espais per a les delegacions de països membres de la Comissió gestora Internacional de Catifaires elaboren les seves catifes. Així, han estat convidades les delegacions d’Espanya, Itàlia i Brussel·les, a més l’Associació Alfombristas mexicanos, la qual ja és membre de la Comissió. El disseny de la delegació espanyola ha estat liderat per membres de la Federació Catalana de Catifaires, basant-se en un disseny d’un vitrall de Sant Miquel Arcàngel; la direcció de la catifa ha anat a càrrec de pere Padró, president de l’associació de Ripollet i de Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires, i presidenta de la Comissió Gestora Internacional. A més, catifaires de Palencia, Elche de la Sierra, Albacete i Gran Canària, han treballat en l’elaboració d’una catifa que ha destacat per la seva varietat de materials i de colors, arribant als 37 elments.

En total, la delegació de la Federació Catalana de Catifaires ha estat a Mèxic del el 3 al 10 d’octubre. Uns dies que han estat molt enriquidors a molts nivells. Han pogut descobrir noves maneres de fer catifes, per exemple, a la plaça principal, a banda de les catifes ja explicades, es va convidar a tres entitats mexicanes que van mostrar maneres originals de fer carifes, en concret l’entitat del poble de Patamban, que realitzen catifes amb elements del bosc.

En l’àmbit diplomàtic l’estada ha fet possible una reunió de la Junta Directiva de la Comissió Gestora Internacional, que entre d’altres aspectes, ha aprovat la inclusió com a membre de l’associació La Octava Noche, que se suma a la ja present Alfombristas Mexicanos. Pel que fa a les altres tres entitats mexicanes també van demanar formar part de la comissió, i dues de les quals ja formen part de membres aspirants. “Cal destacar la gran organització d’aquesta 1a Trobada Internacional de Catifaires, i en general, tot l’art que es desprén en una ciutat, Uriangato, que es bolca en l’art catifaire, a tots nivells i des de tots els ciutadans”, exposa Vicenta Pallarès.

El compromís de l’Estat de Guanjato és que la trobada tingui continuïtat en el temps i esdevingui una cita que permeti que els catifaires de tot el món es trobin i participin d’una festivitat tan monumental com la Octava Noche.

Fira Mediterrània de Manresa

Dins del marc de la Fira Mediterrània de Manresa, 65 catifaires membres de la Federació catalana de catifaires s’han encarragat d’elaborar una catifa que reprodueix la imatge gràfica promocional de l’edició d’enguany de la Fira. S’han desplaçat a Manresa catifaires de l’ACA d’Arbúcies, l’ACC de Caldes de Monfbui, d’Estores del Raval de Blanes, catifaires de la Garriga, Catifaires del Raval, Catifaires de dalt de la Vila de Badalona i del Casal de Mollet. L’elaboració s’ha dut a terme del 7h del matí a 14h del migidia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa