Tornaveu
La dibuixant Pilarín Bayès, pregonera a Lloret de la XX Vila Gegantera de les comarques gironines

Els actes de proclamació de Lloret com a Vila Gegantera arrencaran el divendres 14 de juny al vespre amb una Cercavila que començarà a les 19:30h a l’avinguda Frederic Mistral, passarà pel carrer del Carme, el carrer Sant Pere, la plaça de l’Església, el carrer Cervantes i acabarà a la plaça de la Vila on a les 21.00h es farà lectura del pregó de Pilarín Bayès. L’inici de la celebració es completarà amb una ofrena floral per part dels geganters i grallers als patrons de la vila, un repic de campanes a la plaça de l’Església i una enlairada de coets, que donarà el tret de sortida oficial a la festa.

Per al cap de setmana, s’han previst visites guiades pel MOLL (Museu Obert de Lloret) per a tots els visitants, activitats per als més petits, concursos d’havaneres de geganters, sardanes, cercavila de gegantons, capgrossos i grallers i una mostra de balls de gegants.

El grup Reclam oferirà el concert de revetlla durant la nit de dissabte al sorral de l’escola Pere Torrent i capgrossos ballaran al ritme dels seus sons.

A més, del 10 al 23 de juny es podran visitar dues exposicions simultànies vinculades als gegants de Lloret. Una al Puntet, on s’exposaran els dibuixos participants al concurs que s’ha fet a les escoles i instituts de Lloret sota el lema Lloret de Mar, XX Vila gegantera. Un Lloret ple de gegants. L’altra mostra ha comptat amb la participació dels botiguers de Lloret que, en els seus aparadors, exposen petites rèpliques de gegants d’arreu dels Països Catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa